reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD My Passport Wireless: externí HDD s Wi-Fi

3.9.2014, Jan Vítek, aktualita
WD My Passport Wireless: externí HDD s Wi-Fi
Společnost WD si připravila externí pevný disk, který je vybaven rozhraním Wi-Fi. Díky tomu se k němu mohou přímo připojit různá mobilní zařízení, jako jsou notebooky, telefony či tablety.
Externí disk WD My Passport Wireless je tedy oproti normálním externím diskům vybaven rozhraním Wi-Fi, a to typu 802.11n. Vedle toho je ale samozřejmě vybaven také drátovým připojením, respektive rozhraním USB 3.0, s jehož pomocí jej můžeme připojit k počítači a těšit se z vyšší datové propustnosti.





Disk My Passport Wireless je tedy vybaven tak, aby mohl vytvořit vlastní bezdrátovou síť, k níž se můžeme připojit. To bude možné i na cestách, neboť disk je vybaven vlastní baterií, která jej udrží naživu po dobu až šesti hodin. V pohotovostním režimu to pak bude 20 hodin. Rozhraní Wireless N MIMO má stačit i na čtyři videostreamy v kvalitě HD a co se týče kapacity, v nabídce jsou modely s 500 GB, 1 TB a 2 TB. Je tedy zřejmé, že My Passport Wireless využívají pevné disky. Využít ale můžeme i SD karty, pro něž je v boku zařízení připravena čtečka.

Disk je připraven na zařízení s operačním systémem iOS a Android, a to díky aplikaci WD My Cloud, která dokáže spolupracovat i se stejnojmennou online službou, stejně jako s Dropbox, OneDrive a Google Drive.

Externí disk My Passport Wireless již má být dostupný s cenou $129,99 za 500GB, $179,99 za 1 TB a $219.99 za 2 TB. Aplikace WD MyCloud je samozřejmě k dispozici zdarma.

Zdroj: TZ WD
reklama