reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD zařadil do nabídky 2,5" HDD vysoké 5 mm

24.4.2013, Jan Vítek, aktualita
WD zařadil do nabídky 2,5" HDD vysoké 5 mm
Společnost Western Digital oznámila, že do své nabídky zařazuje velmi štíhlé pevné disky s výškou 5 mm, které se stanou součástí rodiny WD Blue. Krom toho začala vyrábět také stejně dimenzované hybridní disky SSHD (Solid State Hybrid Drive)...
Společnost Western Digital oznámila, že do své nabídky zařazuje velmi štíhlé pevné disky s výškou 5 mm, které se stanou součástí rodiny WD Blue. Krom toho začala vyrábět také stejně dimenzované hybridní disky SSHD (Solid State Hybrid Drive) WD Black s kapacitou 50 GB, které již dodává svým OEM zákazníkům.





Tenké WD Blue a WD Black byly vytvořeny samozřejmě proto, aby se vešly do nových štíhlých mobilních počítačů či jiných zařízení, přičemž tento trend nastartovaly především Ultrabooky od Intelu. Krom malé prostorové náročnosti slibují také vysokou odolnost proti nárazům, a to 400 G v provozu a 1000 G ve vypnutém stavu (obě řady).





Krom toho mají být i velmi tiché a využívají nový konektor SFF-8784, jenž rovněž uspoří nějaké to místo, ačkoliv samozřejmě zůstalo rozhraní SATA. Pak tu máme technologii StableTrac, v jejímž rámci je hřídel motorku zajištěna na obou koncích, a to má snížit vibrace. Dual Stage Actuator zase poslouží pro přesnější vystavení hlaviček pomocí dvou polohovacích zařízení (jedno je založené na elektromagnetických principech, druhé je pak piezoelektrické).

Prozatím jsou tedy k dispozici disky s kapacitou 500 GB, a to v případě WD Blue model WD500MPCK s dvouletou zárukou a cenou 89 USD. WD Black, jak již bylo řečeno, nejsou dodávány do maloobchodů. Více se o těchto novinkách dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ WD
reklama