reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Western Digital koupil VeloBit, chce posílit pozici na trhu SSD

13.7.2013, Milan Šurkala, aktualita
Western Digital koupil VeloBit, chce posílit pozici na trhu SSD
Společnost Western Digital koupila společnost VeloBit, která se zabývala vývojem optimalizačního softwaru pro I/O operace vhodného především pro SSD disky (zlepšují rychlost I/O operací, snižují latence i vytížení procesoru). Společnost...
Společnost Western Digital koupila společnost VeloBit, která se zabývala vývojem optimalizačního softwaru pro I/O operace vhodného především pro SSD disky (zlepšují rychlost I/O operací, snižují latence i vytížení procesoru). Společnost VeloBit bude zahrnuta pod HGST (dříve Hitachi Global Storage Technologies), která je nyní součástí společnosti Western Digital. Finanční detaily transakce nebyly zveřejněny.





Zakoupení společnosti VeloBit a dříve i sTec ukazuje, že Western Digital (konkrétně divize HGST) chce zvýšit své šanci na trhu klasických i podnikových SSD disků, kde nyní vládne zejména OCZ a Fusion-io. Díky tomu získal přístup k patentům i mnoha zákazníkům obou společností. Dnes i přes nabídku SSD disků hraje Western Digital jen malou roli na tomto trhu (podobně jako ostatní výrobci pevných disků, kteří SSD nástup trochu zaspali) a v dlouhodobém horizontu by události posledního měsíce mohly významně pomoci.





Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama