reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 atakují hranici 30 milionů stažení

10.8.2015, Jan Pánek, aktualita
Windows 10 atakují hranici 30 milionů stažení
Aktualizace na nejnovější OS od Microsoftu neúprosně pokračuje, a to rychlostí pár milionů uživatelů denně. Microsoftu se zřejmě tah s aktualizací zadarmo vyplatil, jeho systém navíc sbírá většinou kladná hodnocení.
Dalo by se říct, že jsou Windows 10 hitem, za prvním 24 hodin si je stáhlo 14 milionů uživatelů, ještě před týdnem je mělo na svých počítačích 18,5 milionů uživatelů a k dnešnímu dni se číslo pohybuje okolo 30 milionů.

Toto číslo se může zdát velké, hlavně když jde o zcela novou verzi Windows, ale musíme si uvědomit, že z pohledu zákazníka jde jen o aktualizaci systému. Kromě toho, že trvá podstatně déle, než se nainstalují běžné záplaty, nemusí vyšší číslo v názvu pro běžné uživatele znamenat nic.





Z počátku je jasné, že ještě spousta uživatelů čeká, důvod je zřejmý. Novému OS zcela nedůvěřuje, takže je nechá odzkoušet jinými lidmi a až potom je nainstaluje, nebo mají starší notebook a bojí se, že ještě nejsou připraveny ovladače.

Pokud jste totiž zkoušeli různá sestavení před oficiálním vydáním, několik podstatných funkcí jako touchpady nemusely řádně fungovat. Avšak zatím to vypadá, že výrobci nedělají svým zákazníkům obtíže a i u mírně starších strojů ovladače aktualizují, aby byly kompatibilní s W10.

Nicméně největší problém v aktualizaci na nový OS nejsou běžní uživatelé, ale firmy. Podíl nových Windows 10 se začne navyšovat mnohem vyšším tempem, až na něj přejdou velké, ale i malé firmy. U nich to kvůli centrální správě hardwaru ale může být poněkud složitější.

Zdroj: neowin.net
reklama