reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10: build 10565 integruje služby Skype

13.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Windows 10: build 10565 integruje služby Skype
Microsoft si pro své Insidery připravil nové sestavení systému Windows 10, které je určeno pro tzv. Fast Ring. Hlavní novinkou mají být integrované služby Skype, takže se podívejme, o co konkrétního se jedná.
Nové sestavení Windows 10 s označením 10565 je tedy zatím určeno pro ty uživatele, kteří nehledí moc na potenciální chyby, čili Fast Ring. Microsoft sám uvádí, že je touto novou verzí systému nadšen, jak napsal Gabe Aul na svém blogu, kde také popsal novinky, jež build 10565 přináší.



V prvé řadě jde tedy o integraci služeb Skype, čili instantních zpráv, IP hovorů a také videopřenosů (Messaging, Phone a Skype Video). Windows tak mají zabudovány příslušné aplikace a Microsoft také do Centra akcí přidal nové tlačítko Quick Reply, abychom mohli rychle odpovědět na zprávy bez otevírání příslušných aplikací. Zmíněné aplikace se chystají také pro mobilní verzi systému Windows 10.



Co se týče dalších novinek ve Windows 10 Insider Preview Build 10565, pak jde jednak o náhledy tabů v prohlížeči Edge (stačí na ně umístit ukazatel myši), synchronizace oblíbených položek také v Edge, nové funkce pro Cortanu, která má nyní rozumět ručně psaným poznámkám a díky nim nás upozorňovat na různé události. Cortana také bude dohlížet na to, abychom nezapomněli na kino, koncerty či jiné placené akce s využitím potvrzení v e-mailu a po nich nám dá možnost využít službu Uber k dopravě domů. Na tyto funkce ale můžeme my zatím zapomenout.



Dále tu jsou nové ikonky, lépe viditelná okna, vylepšená kontextová menu ve Start a pro tisk je tu režim, jenž za výchozí tiskárnu zvolí tu, kterou jsme použili naposledy. Microsoft také provedl změny v procesu aktivace systému, aby byl přechod zdarma ze starších Windows 7, 8 a 8.1 jednodušší. Jde o to, že aktivace buď proběhne automaticky, nebo budeme moci na tom samém počítači využít klíč ze zmíněných systémů.

Toto sestavení Windows 10 by se tedy už mělo blížit k tzv. Threshold 2, což je aktualizace chystaná pro příští měsíc. Do vývojové fáze už postoupil Redstone, čili hlavní update chystaný pro další rok, který můžeme označit za takové Windows 10.1. Připraven bude asi rok po Windows 10, tedy někdy v létě 2016.

Zdroj: Microsoft
reklama