reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 Build 14393: možná poslední před Anniversary Update

20.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 Build 14393: možná poslední před Anniversary Update
Blíží se datum, kdy se v minulém roce objevila první ostrá verze systému Windows 10. Stalo se tak 29. července a na prostředek prázdnin se letos chystá velká aktualizace systému: Anniversary Update.
Nové sestavení systému Windows 10 Build 14393, které bylo nyní zveřejněno pro insidery, by se tak mělo chystanému Anniversary Update velice blížit. Ten ale nepřijde 29. července jako první ostrá verze Windows 10. Namísto toho Microsoft bude ctít své obvyklé "aktualizační úterý", takže nová verze systému bude k dispozici od 2. srpna.




Windows Ink


Co tak nabízí sestavení 14393? V prvé řadě je tu také jedna již známá chyba, které ale musí řešit pouze majitelé Surface Book a Surface Pro 4, pro něž mají Windows připraveny vadný ovladač kamery, jenž může uživateli připomenout, jak vypadá modrá obrazovka smrti. Microsoft už prá dal k dispozici novou verzi ovladače, která by měla tuto věc řešit.

Pak tu je řada oprav, které se týkají hlavně mobilních zařízení. V tomto případě měl Microsoft dle svých slov zvýšit spolehlivost menu Start, Cortany a také akčního centra. Pak tu je podpora připojení iPodu coby zařízení Mass Storage, vyřešeny byly dvě chyby týkající se nadměrné zátěže a zbytečného vycucávání baterie telefonů Lumia a jedna oprava týkající se Visual Voicemail. Pak mají lépe pracovat telefony s dvěma SIM, ale další chyby zůstaly nevyřešeny, jako problémy s Wi-Fi nebo to, že vypnutím Bluetooth systém v některých případech zamrzne, resetuje se, nebo se zhroutí.

Anniversary Update bude druhou velkou a souhrnnou aktualizací systému Windows 10. Očekává se od ní jednak široká podpora konzolí Xbox One a univerzálních aplikací, jež by měl být daleko vhodnější pro hry, než bývaly. Pak tu máme integraci Cortany do konzole, podporu stylusů na Windows Ink, biometrické oveření uživatele ve Windows Hello a Microsoft Edge už bude konečně podporovat rozšíření. Microsoft také slíbil integraci linuxového Bashe.

Uvidíme, zda právě toto je finální verze, po které už bude následovat RTM verze Anniversary Update.

Zdroj: Extremetech
reklama