reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 Creators Update zajistí rychlejší aktualizace

4.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 Creators Update zajistí rychlejší aktualizace
Microsoft se snaží zajistit, aby samotný proces aktualizování počítačů s Windows 10 nebyl tak zdlouhavý, jako je dnes a aby nevyžadvoval stahování tak velkého objemu dat. Zajistit to má nový Windows 10 Creators Update.
Aktualizace systému Windows 10 jsou otravné už jen kvůli tomu, že Microsoft oficiálně uživatelům neumožňuje je řídit. Tak vznikají i situace, kdy se počítač najednou probudí ze spánku uprostřed noci a chce se s uživatelem "domluvit" na termínu instalace nových aktualizací, který lze pouze odložit. Microsoft si tak moc neuvědomuje, že taková věc nedává valný smysl a že by bylo lepší s touto nabídkou počkat, až uživatel počítač sám probudí. Ovšem kdo chce, může se zařídit i jinak.





Nicméně nyní jde o to, aby byl samotný proces aktualizování starších verzí Windows 10 na ty nejnovější alespoň o něco příjemnější, což má zajistit Windows 10 Creators Update. Nyní jsme museli v případě instalace Anniversary Update celý systém v podstatě přeinstalovat, což si vyžádalo stáhnutí několika gigabajtů dat. Microsoft tak ohlásil celou Unified Update Platform (UUP), která se na to zaměří.

Především půjde o to, že se asi o třetinu změnší celkový objem stahovaných dat, což zákonitě znamená i to, že se bude následně nakládat s menším množstvím dat, takže kratší dobu by měla trvat vedle stahování i samotná instalace aktualizací. Microsoft chce totiž v případě velkých souhrnných aplikací využít rozdílové stahování, což znamená, že starší aktualizace, jež jsou v nezměněné podobě součástí dané velké aktualizace, se stahovat nebudou. Už tak nepůjde o celé sestavení, a tedy ani o reinstalaci celého systému. Bill Karagounis z programu Windows Insider také slibuje, že systém bude i rychlejší ve vyhledávání nových aktualizací, které ještě nejsou nainstalovány.

Uživatelé samotní by neměli navenek poznat žádný rozdíl krom rychlejších aktualizací. První, kteří se s platformou UUP setkají, budou insideři systému Windows 10 Mobile. Pro ty to znamená, že pokud jsou několik sestavení pozadu, nebudou muset svůj systém aktualizovat vícekrát, ale jen jednou. Insideři systému Windows 10 se dočkají ještě v tomto roce.

Zdroj: wccftech
reklama