reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 Device Guard: další úroveň ochrany

23.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 Device Guard: další úroveň ochrany
Microsoft se na RSA Security Conference rozpovídal o nové bezpečnostní funkci Device Guard, která je chystána pro nový systém Windows 10. Postarat se má i o budoucí a ještě neznámé hrozby.
Windows 10 Device Guard je tedy novou bezpečnostní funkcí, o níž promluvil na RSA Security Conference Scott Charney (Corporate Vice President of Trustworthy Computing). Tato funkce je určena především pro firmy a jiné organizace, kterým umožní počítače a jiná zařízení s Windows 10 uzamknout a lépe ochránit proti různým typům malware, a to prý i včetně těch, které ještě neexistují.





Device Guard ochrání systém Windows 10 před malware jednoduše tak, že zablookuje cokoliv krom důvěryhodných aplikací od ověřených zdrojů, respektive softwarových vývojářů. Pro firemního uživatele by to tedy mělo znamenat v podstatě to, že si na počítači bude moci spustit jen ty aplikace, které pro jeho účet budou povoleny, ale to už bude záležet na politice firmy. Device Guard také bude moci fungovat tak, že pouze upozorní na případně nedůvěryhodnou aplikaci.

Nová funkce navíc bude moci pracovat i s hardwarovými technologiemi a virtualizací, aby mohla danou aplikaci spustit, ale odděleně od samotného systému, k jehož zdrojům nebude mít přístup. Device Guard má také spolupracovat s již existujícími antivirovými programy a funkcemi pro sledování stavu a chování aplikací, které jsou využity už u stávajících systémů Windows 7 a 8. Uvidíme, zda se s touto funkcí nesetkáme již brzy u některého z dalších sestavení systému Windows 10 pro Insidery.

Zdroj: Fudzilla
reklama