reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 přijdou s vlastní verzí Minecraft

6.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 přijdou s vlastní verzí Minecraft
V minulém roce jsme se mohli dozvědět, že Microsoft koupil studio Mojang, které je známé především pro svou hru Minecraft s nezaměnitelnou grafikou. Nyní vyplynulo na povrch, že Windows 10 přijdou s vlastní verzí Minecraftu.
Minecraft se dostal do rukou Microsoftu loni na podzim, stejně jako celé studio Mojang, které založil Markus "Notch" Persson. Ten se ihned poté, co padlo rozhodnutí o akvizici Mojangu Microsoftem, rozhodl svou firmu opustit. V té době už ale nebyl zapojen do vývoje Minecraftu a zabýval se jinými projekty.





Hra Minecraft dospěla k takové popularitě, že má dnes i vlastní sjezd, přičemž právě na konci minulého týdne proběhl Minecon 2015, kde jsme se mohli dozvědět řadu novinek. Například i to, že TellTale pracuje na vývoji Minecraft: Story Mode, tedy verze hry s příběhem pro jednoho hráče, která bude spadat do kategorie adventur a možná bude říznutá i RPG.

A jak je to tedy s Minecraftem pro Windows 10? Jde konkrétně o Minecraft: Windows Edition, který je prozatím ještě v betaverzi a bude k dispozici zdarma pro každého, kdo již vlastní verzi hry pro PC. Pro všechny ostatní bude k dispozici za 10 dolarů. Microsoft uvádí, že nová verze bude velmi podobná té staré a zahrnovat bude i známé herní módy (creative, survival).

Na první pohled to tedy nevypadá, že by tu bylo něco nového, tedy až na to, že uživatelé budou nyní moci přepínat mezi klávesnicí s myší a gamepadem. Hra také bude spolupracovat s aplikací Xbox, takže budeme moci zaznamenávat video z ní pomocí Game DVR. Microsoft pak chce dále hru modifikovat dle ohlasů uživatelů a zatím není jasné, jak bude Minecraft: Windows Edition spolupracovat s klasickou verzí, tedy zda bude i možné hrát na stejných serverech.

Zdroj: KitGuru
reklama