reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.4.2015, Michal Hala, aktualita
Nové sestavení se přináší vylepšené či řekněme více dotažené jak některé funkce operačního systému, tak některé vestavěné aplikace. Vyladění výkonu se v tomto sestavení dočkal také nový prohlížeč Spartan.
Luk Skywalker (510) | 24.4.20158:27
Není to důležité, ale zmíním to. Ikona hranatého koše už kdysi ve Windows byla, takže návrat do minulosti.
Odpovědět1  0
coremar (429) | 24.4.201517:42
No ony ty ikony tam momentálně celkově vypadají, jako když to dělalo dítě v Malování, takže vlastně na tvaru koše ani moc nesejde. Stále nějak doufám, že jsou to jen Placeholdery, či koncepty...
Nevím teda jak je to sv posledních buildech, bohužel mám win10 na usb disku, kam windows nedokáže tyhle ­"rychlé­" buildy nainstalovat ani kdybyste se přetrhli.
Odpovědět0  0
Michal Hala (115) | 24.4.201520:52
Jsem rád, že má někdo stejný názor. :­-­) Když jsem už v několika článcích naznačil, že tyhle ikony jsou příšerné, tak jsem dostal vynadáno, buď že řeším blbosti, nebo případně že jsou v pohodě. :­-­)­)­)

Nejhorší ­(IMHO­) jsou ty ikony adresářů ­(složek­). Řvavé barvy, velký kontrast, jen základní linie, hrůza. :­-­(

Ale třeba Spartanův spartánský design se mi líbí. Ono to celkově vypadá, jako kdyby ten design dělalo několik lidí. A každý jinak. :­-D
Odpovědět0  0
coremar (429) | 26.4.20151:53
Oni se vždy najdou lidé, kteří budou mít zcela odlišný názor a mlčení je přeci souhlas. :­-­) No každý má svůj vkus, některým lidem se to takhle holt líbí a nelze jím to brát. Já jsem třeba zrovna grafik a za tohle bych se fakt šíleně styděl, nehledě na to, že mi to trochu znepříjemňuje použití počítače.
Je ale pravda, že jsem teď koukal na screenshotech na ten nový koš a je tam, zdá se, nějaká naděje. Rozhodně je o 150% lepší, než ten předchozí.

Souhlasím, adresáře jsou fakt takové divné, všechno to tak jaksi splývá a je těžší rozpoznat co je co. Není to něco, na co bych se chtěl dívat každý den. Pokud s tím nic neudělají, tak jedině vytáhnout grafické soubory z win7 a vrazit je tam desítkám, zatím to totiž ještě jde, uvidíme.

Sparťana jsem ještě neměl možnost otestovat, takže netuším co do funkcionality, ale viděl jsem jen pár snímků a já teda zrovna obecně moc nemusím ten ­"moderní­" vzhled, tak se mi asi ani ten nebude líbit, no :­) Ale musím souhlasit, že to občas vypadá, jakože levá ruka neví co dělá pravá.

Mě se líbí některé nové funkce a třeba si i dost slibuju od takového DirectX 12 ve hrách, Cortany­(která teda zatím očividně nerozumí ani anglicky, i přes to, že počítač mým hlasovým příkazům rozuměl levou zadní­) i od Spartana atd., ale nějak mě ten současný vzhled od windows 10 odrazuje. Pohodlnost použití je pro mě holt přednější než nové funkce. Uvidíme, jestli tam nebude více změn k lepšímu :­-­)

Pořád celkem nechápu, proč už v osmičkách odstranili Aero, přece když už něco mám vytvořeno a fungovalo to ke spokojenosti spousty lidí, tak toho využiju a dám to vedle toho nového a ať si každý vybere, co mu vyhovuje a všichni by byli spokojení. Co si tak vzpomínám, tak aero tehdá dost vyzdvihovali a teď se k tomu nějak nehlásí, jakoby na něj snad ztratili práva, nebo co...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.