reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 11 umožní přímé placení pomocí propojených karet

4.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Windows 11 umožní přímé placení pomocí propojených karet
Různé služby nabízejí možnost propojení kreditek či prostě obecně platebních karet, což slouží jednoduše k tomu, abychom vždy nemuseli vypisovat potřebné údaje, ale ještě větší užitek z toho mohou mít samozřejmě firmy. 
Zadání potřebných údajů z naší platební karty, které si daná služba zapamatuje, dává firmám možnost si průběžně strhávat platby z našich účtů. Zanedlouho přitom v systému Windows 11 zřejmě uvidíme i následující verzi záložky účtů v nastavení, kde si dle aktuálního testovacího sestavení systému budeme moci zadat údaje k platební kartě a platit třeba za balík Microsoft 365, OneDrive, apod. Jde tu konkrétně o Build 22567. 
 
 
Ze strany Microsoftu je to další logický krok, neboť Windows 11 už od počátku nabízí rozhraní pro správu různých předplacených služeb. Dosud se ale uživatelé pro provedení samotných plateb musí dostat na web s Microsoft Account a až tam mohou platby zadávat. Nyní tak už bude možné spravovat karty přímo v nastavení systému a také budeme mít přehled o tom, kdy odcházejí jednotlivé platby a zobrazovat se budou také různé výhody, které bude Microsoft platícím zákazníkům nabízet. Windows budou také samy upozorňovat na případné problémy s placením, jako například když vyprší platnost karty. 
 
 
Druhou podstatnou novinkou právě testovaného sestavení je Smart App Control (SAC). TYato funkce má za úkol blokovat aplikace, které jsou potenciálně nebezpečné nebo prostě jen nedůvěryhodné. Microsoft hlásí, že podrobnosti o SAC přinese někdy později, takže ještě uvidíme, k čemu konkrétně má tato funkce sloužit a jak bude fungovat. 
 
 
Krom toho se Microsoft také chystá přepracovat nabídku, která je objevuje při otevírání souborů, k nimž už dříve nebyla jednoznačně přiřazena konkrétní aplikace. Jde tu v podstatě jen o úpravu grafického rozhraní. 
 
Ostatní informace o Windows 11 Insider Preview Build 22567 najdete na Windows Blogu


reklama