reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 8 dle firmy Dell zklamaly, ale ta přesto vzhlíží k "Blue"

20.5.2013, Jan Vítek, aktualita
Windows 8 dle firmy Dell zklamaly, ale ta přesto vzhlíží k "Blue"
Brian Gladden, CFO firmy Dell, ve svém prohlášení uvedl, že operační systém Windows 8 nesplnil očekávání a nestal se prvkem, který by se zasloužil o oživení trhu s počítači PC. Nicméně jeho firma doufá, že vše napraví očekávaný příchod aktualizovaných...
Brian Gladden, CFO firmy Dell, ve svém prohlášení uvedl, že operační systém Windows 8 nesplnil očekávání a nestal se prvkem, který by se zasloužil o oživení trhu s počítači PC. Nicméně jeho firma doufá, že vše napraví očekávaný příchod aktualizovaných Windows 8.1, které jsou také známy pod označením Blue.





Dell jako jeden z největších světových dodavatelů počítačů zaznamenává stálý růst systému Windows 7 v komerčním segmetu, takže poptávka po něm se zvedá u velkých i malých firem. Nicméně prodeje PC zpomalují u běžných spotřebitelů a také vládních organizací. Firma je ale i tak optimistická, že se trh s PC zvedne, a to především díky novým procesorům, formátům a konečně i oněm Windows 8.1, v něž tedy vkládá velké naděje. Příchod tohoto systému by měl mimochodem ovlivnit jak desktopový, tak mobilní systémy Windows RT a Phone a rovněž online služby.

Nicméně i tak to neznamená, že by se dle představ Dellu měl trh s PC začít zvedat v nejbližších měsících. Jak doplnil pan Gladden, jeho firma předpokládá, že trh s PC bude v příštích kvartálech (meziročně) klesat, ovšem své úspěchy či neúspěchy chce stavět na tom, jak se jí daří v mnohem dlouhodobějším měřítku. Jiným slovem - uvidíme.

Zdroj: X-bit labs
reklama