reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 8.1 nám vrátí tlačítko Start, ale ne celé menu

30.5.2013, Jan Vítek, aktualita
Windows 8.1 nám vrátí tlačítko Start, ale ne celé menu
Společnost Microsoft se rozhodla společně s aktualizací systému Windows 8 známou jako Windows 8.1 "Blue" přinést zpět tlačítko Start, ovšem bohužel již ne také klasické Start menu ze systému Windows 7 a starších. Nicméně uživatelé si prý...
Společnost Microsoft se rozhodla společně s aktualizací systému Windows 8 známou jako Windows 8.1 "Blue" přinést zpět tlačítko Start, ovšem bohužel již ne také klasické Start menu ze systému Windows 7 a starších. Nicméně uživatelé si prý budou moci nastavit jeho funkčnost.





Jak ukazuje následující screenshot, namísto známého start menu se objeví prostě část rozhraní Metro, čili zástupci vybraných aplikací v podobě dlaždic. Třeba nás ale ještě Microsoft překvapí a tuto základní nabídnku ještě nějak doplní.





Ve Windows 8.1 také budeme moci nahradit výchozí obrazovku Start obrazovkou All Apps, která nabídne zástupce pro každou nainstalovanou aplikaci, ale bez možnosti zobrazení aktuálních informací. Seřazení aplikací bude dle četnosti jejich využití. Tato obrazovka tedy bude mít ke klasickému Start menu asi nejblíže, ale rozdíl je ten, že to nezabere celou plochu. A podle očekávání bude možné nabootovat přímo do desktopového prostředí a přeskočit výchozí obrazovku Metra. Zdá se tedy, že tyto novinky v GUI i v očích Microsoftu uživatelé Windows 8 nepřivítali, když se snaží v nové verzi alespoň částečně vracet zpět. Řada uživatelů ale chtěla spíše to, aby Metro zmizelo úplně, nebo aby se stalo volitelnou součástí, kterou lze zcela ignorovat.

Systém Windows 8.1 budou k dispozici jako volně distribuovaná aktualizace k Windows 8 a RT a poprvé jej Microsoft představí 26. června v San Franciscu, po čemž bude k dispozici předběžná verze pro širokou veřejnost. Mezi další vylepšení má patřít vylepšené rozhraní u nastavení PC, nové velikosti dlaždic, vylepšený SkyDrive, Internet Explorer 11, více možností úprav rozhraní dle osobních potřeb, režim fotorámečku, nová gesta a nové aplikace - kalkulačka, alarm, záznam zvuku a editor videa Movie Moments.

Zdroj: X-bit labs
reklama