reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

World Drone Prix: Mistrovství dronů v Dubaji

3.3.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
World Drone Prix: Mistrovství dronů v Dubaji
Automobilové závody jsou očividně passé, v dnešní době se lidi zajímají o závody dronů! Takto vypadá myšlenka World Drone Prix neboli závodu dronů. Jedná se o první mistrovství svého druhu, uchytí se taková kuriozita?
Bude to závod jako každý jiný, jen závodníci budou poněkud zvláštní. Sto týmů z celého světa bude se svými drony soupeřit na okruhu v Dubaji, aby zjistili, kdo je nejrychlejší. Letící drony se budou po své vzdušné závodní dráze řítit rychlostí okolo 100 km/h. A zdá se, že to bude jedna velká show. Fanoušci motorsportu si to jistě dokážou sami představit.

Celý závod bude tak trochu připomínat Formuli 1. Nejdříve se poletí kvalifikace, a to 7. a 8. března. Ti nejlepší se pak dostanou do samotného závodu, kde 11. a 12. března 2016 bude řídit své drony 32 pilotů. První závodní den se vyřadí polovina soutěžících a 12. března ze zbylých 16 postoupí osm pilotů s drony do semifinále. Čtyři piloti se pak poperou o titul v hlavním závodě.




(Zdroj: Facebook)


Trať tvoří okruh, jehož součástí jsou i překážky, které musí drony proletět. Pořadatelé začlenili i zajímavé zkratky na trati, nechybí ani boxy, kde musí drony jednou za závod zaletět.

Příjemnou třešničkou na dortu je potom 1 milión dolarů (pro představu asi 25 miliónů korun), který se celkem rozdá na cenách, přičemž cena pro šampióna dělá 250 000 dolarů - to je přes šest miliónů korun. Návštěvníci World Drone Prix budou moct drony prozkoumat i z technické stránky, protože pořadatelé slibují i spousty ukázek a dalších aktivit.

Jedná se o první ročník tohoto mistrovství, takže se teprve uvidí, zda se taková kuriozita uchytí. V dnešní době, kdy drony začínají být téměř součástí normálního života, už se ale není čemu divit. Je tedy zcela dobře možné, že se přání pořadatelů udělat z World Drone Prix sport budoucnosti, vyplní.

Zdroje: engadget.com, worlddroneprix.com
reklama