reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox One dostane Windows 10 v listopadu

27.10.2015, Michal Hala, aktualita
Xbox One dostane Windows 10 v listopadu
Nový operační systém Microsoftu dorazí na konzole Xbox One už brzy – 12. listopadu. Jejich majitelé se mohou jiných novinek těšit mimo jiné na zpětnou kompatibilitu s hrami pro předchozí generaci Xbox 360.
Upgrade nabídne na Xboxu One vzhled a funkce Windows 10. Asi nejzajímavějším rysem bude nově zavedená zpětná kompatibilita s hrami pro Xbox 360 na optických médiích i stažených po síti. Cortana na Xboxu One zatím nebude, dorazí až příští rok. Mimochodem Xbox One se dal ovládat hlasem už dříve. A samozřejmě i pohybem pomocí senzoru Kinect.


Logo Xbox One


Xbox Store nově nabídne kromě her také hudbu, TV obsah, aplikace či filmy (možnosti závisí na regionu). Xbox One bude samozřejmě také umožňovat běh nově Microsoftem připravovaných univerzálních aplikací. Xboxy One s Windows 10 určitě přidají další pár miliónů k celkovému počtu uživatelů Windows 10. Údajně bylo zatím prodáno mezi 10 a 15 milióny kusů Xboxů. „Údajně“ píši proto, že Microsoft sám čísla o prodejích Xboxu už nějakou dobu nezveřejňuje.

Xbox One byl uveden na trh v listopadu 2013, má osmijádrový procesor AMD, 8 GB DDR3 RAM, 500 GB harddisk, mechaniku Blu-ray a již zmiňovaný pohybový senzor Kinect. GPU je založena na architektuře AMD GCN s 12 výpočetními jednotkami, má dohromady 768 jader a běží na frekvenci 853 MHz. Jeho hlavním konkurentem je konzole PS4 od Sony, která je v prodejích výrazně úspěšnější. Letos v červenci dosáhly její prodeje 25 miliónů kusů.

Takže situace je taková, že Microsoftu se přes veškerou snahu daří v konzolích hůř, než by sám chtěl.

Zdroj: The Verge
reklama