reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox One se v některých zemích opozdí, přijde v roce 2014

17.8.2013, Milan Šurkala, aktualita
Xbox One se v některých zemích opozdí, přijde v roce 2014
Nová herní konzole Xbox One byla slíbena pro mnoho zemí už během roku 2013. Nyní se ale seznam zkrátil na 13 zemí a zahrnuje Austrálii, Rakousko, Brazílii, Kanadu, Francii, Německo, Irsko, Itálii, Mexiko, Španělsko, Velkou Británii, USA...
Nová herní konzole Xbox One byla slíbena pro mnoho zemí už během roku 2013. Nyní se ale seznam zkrátil na 13 zemí a zahrnuje Austrálii, Rakousko, Brazílii, Kanadu, Francii, Německo, Irsko, Itálii, Mexiko, Španělsko, Velkou Británii, USA a Nový Zéland. Ty se dočkají už v listopadu 2013. Kvůli lokalizaci, zvukům a jazykům, stejně jako kvůli zajištění smysluplných aplikací pro danou zemi se uvedení v dalších státech opozdí na rok 2014.





Počátkem příštího roku se tak mohou těšit zákazníci v Belgii, Dánsku, Finsku, Nizozemí, Norsku, Rusku Švédsku a Švýcarsku. Další evropské, asijské a jiné země se dočkají této konzole patrně ještě později. Konzole využívá architekturu AMD Fusion a 8 úsporných jader Jaguar, grafický čip AMD Radeon HD, 8 GB DDR3 paměti, 500GB disk, BluRay optickou mechaniku, 802.11n Wi-Fi, rozhraní HDMI 1.4 s výstupem až na rozlišení 3840×2160 pixelů a 7.1 zvuk. K dispozici bude i nový Kinect s rozlišením 1920×1080 pixelů. V USA bude stát $500, ve Velké Británii 429 britských liber a ve zbytku Evropy pak 499 EUR.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama