reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

XFX Type 1 Bravo: herní skříň od výrobce grafik na trhu

3.2.2014, Jan Vítek, aktualita
XFX Type 1 Bravo: herní skříň od výrobce grafik na trhu
Společnost XFX, kterou známe především jako výrobce grafických karet, se pustila i do výroby počítačových skříní. Od této firmy nemůžeme čekat nic jiného než nějakou specialitku, takže se pojďme podívat, co její nová Type 1 Bravo nabízí.
XFX Type 1 Bravo patří mezi skříně typu Middle Tower určené pro zdroje a základní desky formátu ATX. Její cena byla stanovena na 130 USD, což je kolem ještě přijatelných 2700 Kč. Dostaneme za ně skříň o rozměrech 518 x 232 x 562 mm a hmotností 10,4 kg, která je vyrobena převážně ze SECC oceli. Vrchní a spodní zaoblené panely by pak mohly být z hliníku.





Její design rozhodně není nenápaditý, ale také ne tuctový. Označit bychom jej mohli za industriální, to díky strohým liniím a provedení mřížek průduchů. XFX Type 1 Bravo ve světě skříní, které se převážně liší svými plastovými nástavbami, vypadá jako jednotný celek, jehož nedílnou součástí je přední i vrchní panel.





Na první pohled je vidět, že jde o herní skříň, však od firmy XFX jsme nemohli čekat nic jiného. Máme tu tak průduchy v bočnici i v horním panelu, které poslouží pro účinné chlazení výkonných sestav. Dovnitř se samozřejmě vejdou i velmi dlouhé grafické karty, jako je například firemní model karty Radeon HD 7990. Problém nebude ani s vysokými procesorovými chladiči, i když zveřejněné fotografie zrovna ukazují originální BOX chladič od Intelu.





Dále tu máme prostor pro tři mechaniky a osm pevných disků nebo 2,5" SSD. Pro karty je tu připreveno osm záslepek, takže můžeme nainstalovat tlustou kartu i do zcela spodního slotu. Pro chlazení poslouží přední 200mm ventilátor, spodní 140mm, 200mm vrchní (popřípadě dva 140mm), 140mm zadní a do levého panelu můžeme nainstalovat další dva 140mm. Je zřejmé, že XFX se snaží zajistit co nejlepší průtok vzduchu skrz skříň, ovšem měl by mít také dobře vyřešené jeho filtrování od prachu, aby se z jeho Type 1 Bravo nestal vysavač. Nakonec byly zmíněny porty, které jsou tentokrát ve vrchním zaobleném panelu, a to v sestavě dvou USB 3.0 a 2.0 a audio konektorů.

Zdroj: techPowerUp
reklama