reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi bude prodávat v Evropě i produkty pro chytrou domácnost

16.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Xiaomi bude prodávat v Evropě i produkty pro chytrou domácnost
Společnost Xiaomi se rozhodla, že oficiálně vstoupí na evropské trhy, kde bude už za několik dnů prodávat prostřednictvím obchodu XiaomiForSale.com. Najdeme na něm i produkty, které s touto značkou zatím nemáme spojeny.
Xiaomi doposud oficiálně nepůsobilo v Evropě, i když produkty této firmy si samozřejmě zakoupit můžeme. Ovšem během několika příštích dnů má začít v Evropě prodávat také asijský e-shop www.XiaomiForSale.com, který slibuje bezkonkurenční ceny a místní záruční i pozáruční servis.





Zatím tento obchod ještě nebyl spuštěn, a tak se můžeme pouze dohadovat, jak moc výhodné tyto ceny budou. Xiaomi ale ujišťuje, že obchod bude v Evropě držet skladové zásoby a díky tomu bude doba dodání nabízených produktů 1 až 3 pracovní dny. Xiaomi tak dělá vše pro svůj další růst, přičemž už nyní jde o velmi úspěšnou firmu, která se od svého založení v roce 2011 již stačila dostat mezi tři největší výrobce chytrých telefonů. V posledních měsících se také začala angažovat ve výrobě zcela odlišných zařízení, mezi něž patří produkty pro péči o zdraví, chytré domácnosti a další elektronika.




router Xiaomi


Nový elektronický obchod tedy nabídne prodej zařízení i zákaznickou podporu, ovšem lokalizace prostředí a softwaru celkově bude i nadále prací evropských komunit MIUI, které prý projekt podporují a zaručují se za něj. To je dobré slyšet, protože tyto komunity (českou a slovenskou nevyjímaje) pracují velmi dobře a pohotově přináší kvalitně lokalizované firmwary.





Co se týče chytrých domácností a dalších produktů, třeba LED žárovky Yeelight, zde Xiaomi počítá s jejich ovládáním či alespoň sledováním pomocí chytrých telefonů, okolo nichž se tedy celý systém má točit. Firma si tak chystá například bezpečnostní systém, osvětlení, čističku vzduchu, domácí bezpečnostní kameru, zásuvky, routery a další zařízení, která budeme moci ovládat z telefonu pomocí jedné aplikace. Nejde tedy o nic jiného, než o to, že Xiaomi naskakuje do rozjíždějícího se vláčku s názvem Internet věcí.

Česká komunita MIUI už prý připravuje lokalizovanou verzi nové aplikace, kterou bude nadále pravidelně aktualizovat. Ovládat tak budeme třeba bezpečnostní systém Xiaomi Smart Home Suite s pohybovými senzory a čidly ve dveřích, které dokáží na dálku upozornit, že se někdo dobývá do bytu či domu. Bezpečnostní systém pak může obsahovat také IP kameru Xiaomi Yi. Wi-Fi router Xiaomi zase nabídne možnost ukládání dat na svůj lokální pevný disk (či disky?) a poslouží jako multimediální přehrávač napojený na audio sestavu a televizor.

Zdroj: TZ Xiaomi
reklama