reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi překvapilo první myší. Je levná a hliníková

8.11.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Xiaomi překvapilo první myší. Je levná a hliníková
Xiaomi se letos pustilo i na trh s počítači, a tak je poměrně logickým krokem představení vlastní myši. Nový bezdrátový hlodavec se pyšní kompaktními rozměry, zajímavým designem, příjemnou cenou a přesným senzorem.
Xiaomi se před časem vrhlo také na notebooky, kde chce konkurovat hlavně Macbookům od Applu. Čínský výrobce sice zůstává věrný především smartphonům (naposledy cenově dostupné modely Redmi 4), ale zkouší to i v jiných segmentech. A ke svým počítačům chce Xiaomi nabídnout i vlastní příslušenství, proto se na trh dostávají vůbec první myš této značky. Mi Portable Mouse (XMSB01MW), jak zní název novinky, má částečně hliníkové tělo ve stříbrné či šedé barvě. Značná část těla je ovšem z plastu, což je pro většinu uživatelů na dotyk příjemnější materiál. Myš je vhodná především k notebookům, a to díky rozměrům jen 110,2 x 57,2 x 23,6 mm a hmotnosti 77,5 g včetně baterií.





Myš může být bezdrátově připojena až ke dvěma počítačům zároveň – k prvnímu přes Bluetooth a k druhému pomocí USB donglu, který se nachází v základním balení. Mezi počítači lze potom přepínat pomocí dedikovaného tlačítka. Kompatibilita je zajištěna s Windows 7, 8 a 10, nebo také s nejrůznějšími produkty od Xiaomi včetně televizorů, smartphonů a tabletů. Myš je vybavena laserovým senzorem s jemností až 1 200 DPI. Energii dodává dvojice tužkových baterií typu AA, výdrž ovšem výrobce neuvádí. Xiaomi Mi Portable Mouse se začíná prodávat na čínském trhu s cenovkou 89 juanů, v přepočtu asi 320 Kč bez DPH.

Zdroj: Fonearena.com
reklama