reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xigmatek Midgard III: herní case s bezdrátovým dobíjením

10.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Xigmatek Midgard III: herní case s bezdrátovým dobíjením
Společnost Xigmatek si připravila novou herní skřín Midgard III, na níž je zajímavá především jedna věc, a to integrovaný systém bezdrátového nabíjení kompatibilní se standardem Qi. Podívejme se na ni.
Jen málokdy se ve světě počítačových skříní objeví skutečná novinka, respektive nová vlastnost či prvek. Xigmatek jednu takovou přináší v podobě systému bezdrátového dobíjení Qi, který je integrován v počítačové skříni Midgard III. Kde tedy řada jiných skříní má pouhý odkládací prostor pro drobnosti, tam má Midgard III plochu fungující jako nabíječka pro podporovaná mobilní zařízení. Ta stačí prostě položit na její vrchní část, kde vidíme piktogram baterie a je to.





Xigmatek přitom myslel i na to, aby nabíječka fungovala i v případě, že počítač zrovna neběží. Energii si bere z větve 5VSB, která je u zapojeného zdroje neustále zapnutá.





V ostatních ohledech už jde o klasický Middle Tower s rozměry 260 x 515 x 409 mm (Š x V x H) vyrobený z plastu ABS a oceli SECC. Podporuje základní desky ATX, Micro ATX i Mini ITX, dále až 33 cm dlouhé karty a případně ještě delší, když odejmeme diskovou šachtu. Procesorový chladič může mít na výšku maximálně 16 cm.





Pro mechaniky jsou připraveny tři 5,25" šachty a pro disky či SSD šest pozic. Obě diskové šachty jsou přitom odnímatelné. O chlazení se pak postará dvojice předních 120mm ventilátorů, jeden zadní 120mm, dále tu je pozice pro spodní 120mm kousek a dva 140mm nahoře. Tam můžeme rovněž nainstalovat až 280mm radiátor vodního chlazení. Přední panel zahrnuje dva porty USB 3.0, stejně tolik USB 2.0 a také audio porty.





Cenu ani dostupnost Xigmatek neuvedl.

Zdroj: techPowerUp
reklama