reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

XPeng představuje robotického "poníka" Little White Dragon pro děti

7.9.2021, Milan Šurkala, aktualita
XPeng představuje robotického "poníka" Little White Dragon pro děti
Společnost XPeng oznámila dosti zajímavý produkt. Jde o robotického poníka Little White Dragon pro děti, na kterém mohou dokonce i jezdit. Odnese také nákup a měl by také mít schopnosti emocionální interakce.
Čínská společnost XPeng je dosud známá spíše elektrickými auty (např. vedle společností NIO nebo Li Auto), zkusit to chce i s dalšími chytrými produkty. Jedním z nich je robotický poník Little White Dragon, který vznikl pod robotickou divizí firmy XPeng Robotics. Tento čtyřnohý robot využije systému AI pro inteligentní způsob navigace v prostoru i pro emocionální interakci se svým okolím. Určen je totiž zejména pro děti, které z něj mohou mít svého digitálního kamaráda, ale nejen to.
 
Robot XPeng Little White Dragon
 
Jeho tvar a výkon je uzpůsoben k tomu, aby si na něj děti dokonce mohly sednout jako na koně, a ten tak může být jejich prvním chytrým "vozidlem". Vybaven může být i malým košíkem, který poslouží např. k odnesení nákupu. Navigaci v prostoru pomáhají zajišťovat kamery i LiDAR, robot dokáže mluvit, nechybí mu rozpoznání tváří i hlasu. V neposlední řadě dokáže reagovat na dotyk a zobrazovat "emoce" pomocí displeje tvořícího jeho "tvář". Zatím však není jasné, kdy se robot objeví na trhu a ani jeho cena.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama