reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube mění API a na některých zařízeních už nemusí fungovat

21.4.2015, Jan Vítek, aktualita
YouTube mění API a na některých zařízeních už nemusí fungovat
Google oznámil, že jeho YouTube již brzy pošle do důchodu Data API v2, což znamená, že uživatelé některých starších zařízení budou muset najít cestu k aktualizaci, jinak se může stát, že se YouTube pro ně stane nedostupné.
Starší verze Data API v2 tak má být v průběhu příštích několika týdnů nahrazeno novým Data API v3, neboť vývojáři už jsou dle vlastních slov ve finálních fázích výměny a zbývají jim dokončit jen maličkosti jako označování videí. Pokud tedy vaše zařízení stále využívá Data API v2, bude vám na stránkách YouTube vyskakovat video (viz dole), které vás na změnu upozorní hned v několika jazycích a odkáže na stránky youtube.com/devicesupport.


Data API v2 bude nakonec zrušeno někdy v průběhu května, takže do té doby si musíte nainstalovat novější verzi aplikace, pokud budete chtít YouTube dále využívat. Týkat se to může různých zařízení, jako jsou iPhone, iPod Touch nebo iPad s operačním systémem iOS ve verzi nižší než 7. Pak bude možné i nadále YouTube využívat a prohlížet si videa v příslušné aplikaci nebo v okně webového prohlížeče. Podobné to bude u Apple TV, kde můžeme aktualizovat samotnou aplikaci, ovšem to se týká pouze třetí verze. První a druhá verze Apple TV zůstanou bez podpory.

To se ale týká i některých uživatelů Google TV, a to verze 2 a nižší. Pouze v případě verze 3 a 4 je možné Google TV aktualizovat a YouTube nadále využívat. Dále se můžeme připravit na problémy i u různých multimediálních stanic, chytrých televizorů nebo konzolí, kde jde především o to, zda ty podporují Flash nebo HTML5. Pokud ano, neměli bychom mít s YouTube problém, pokud se tedy spokojíme s přehráváním v prohlížeči.

Zdroj: TZ Google

reklama