reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube nabídne výběr úhlu pohledu

6.2.2015, Jan Vítek, aktualita
YouTube nabídne výběr úhlu pohledu
YouTube začal experimentovat s videi, u nichž si uživatel může vybrat úhel pohledu. Tato funkce byla již ukázána na prvním videu, nebo spíše sadě videí, která byla natočena na YouTube Music Night v prosinci.
Nejnovější služba videoportálu YouTube je zatím k dispozici tedy jen v betaverzi, ale už nyní nabízí v podstatě plnou funkčnost. Ta spočívá v možnosti výběru úhlu pohledu, která se pochopitelně nebude hodit u každého typu videa. První materiál s několika úhly pohledu je o vystoupení Madilyn Bailey na prosincové hudební akci YouTube Music Night.





Pro výběr úhlu pohledu, či prostě kamery, můžeme při přehrávání videa využít také levou a pravou šipku na klávesnici, případně čísla 1 až x v závislosti na počtu kamer. Pokud klávesu navíc chvíli podržíme, mělo by být přepnutí na jinou kameru plynulejší. Základem této funkce je, aby přepínání mezi kamerami bylo okamžité, čili bez jakéhokoliv zaváhání stejně jako u televizních přenosů. Divák se tak stává tak trochu i režisérem a může sledovat skutečně to, co jej na pódiu či hřišti zajímá.





Takováto funkce v sobě jistě skrývá velký potenciál. Například by mělo být možné spojit jednotlivá videa od různých autorů, kteří natáčeli stejnou událost. Je také jisté, že možnost natáčet se pomocí více kamer vzápětí využijí různí vloggeři či jiní autoři, kteří publikují své materiály na YouTube.

YouTube si od nové služby zase slibuje, že uživatelé stráví sledováním videí více času, což zase přinese více peněz z reklam. Navíc chystá i další novinku, a to 360° videa, čili taková, u nichž si budeme moci vybrat libovolný úhel pohledu, ale z jednoho bodu. To bude možné snadno spojit se světem virtuální reality, tedy za předpokladu, že tato videa budou natáčena i ve 3D. Dříve se ale dočkáme "pouze" toho, že se budeme moci libovolně rozhlížet podobně jako v Google Street View.

Pokud si chcete betaverzi nové služby YouTube vyzkoušet, musíte se nejdříve zaregistrovat.

Zdroj: Hexus.net
reklama