reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube Premium a Music mají přes 50 milionů předplatitelů

5.9.2021, Milan Šurkala, aktualita
YouTube Premium a Music mají přes 50 milionů předplatitelů
Služby YouTube Premium a YouTube Music slaví. Dle blogového příspěvku služeb se jim totiž povedlo dosáhnout hranice 50 milionů uživatelů. Má jít také o velmi rychlý a až nečekaný růst počtu uživatelů.
Na trhu streamovacích služeb je dost plno a Google se snaží protlačit svou hudební službu YouTube Music, která má ale proti Spotify nebo Apple Music dost těžkou pozici. Strategií z poslední doby je kombinace předplatného YouTube Premium právě s touto hudební službou. Výsledkem je, že 6 let poté, co YouTube spustil své první předplatné (tehdy ještě jako YouTube Red), dosáhl hranice 50 milionů uživatelů. 
 
YouTube logo
 
Není to ale zas až tak mnoho. Spotify má přes 165 milionů platících uživatelů, u Apple Music nevíme, ale obecně se odhaduje někde kolem 70-80 milionů. V případě YouTube jde o uživatele YouTube Premium (tedy včetně YouTube Music) i samotného YouTube Music a těchto 50 milionů lidí zahrnuje i ty ve zkušebním období. Podle Lyora Cohena, který vede projekt YouTube Music, je jeho hudební streamovací služba nejrychleji rostoucí. Daří se jí především v Koreji, Indii, Japonsku, Rusku a Brazílii.
 
YouTube Music
 
YouTube se ještě nechal slyšet, že nahrávacím společnostem za posledních 12 měsíců vyplatil 4 mld. USD a po dlouhé době se začíná jejich názor překlápět z nenávisti na to, že je YouTube naopak poměrně solidním zdrojem příjmů a ne tím, kdo jim ty příjmy krade.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama