reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube zkouší Premium Lite bez reklam za 6,99 EUR měsíčně

4.8.2021, Milan Šurkala, aktualita
YouTube zkouší Premium Lite bez reklam za 6,99 EUR měsíčně
Reklamy jsou jedním ze způsobů, jak se financuje chod platformy YouTube a jak vydělávají youtubeři. Pokud ale uživatelé nechtějí sledovat reklamní spoty, mají nově možnost levnějšího předplatného Premium Lite.
YouTube je platformou, která dovoluje lidem nahrávat svá videa, a pokud splní určité podmínky sledovanosti, mohou se přihlásit do programu, kdy může YouTube přidat k videím reklamy a o výdělek se pak podělit. Jde tak o jeden ze způsobů, jak mohou tvůrci monetizovat svá videa a někteří se i natáčením živit. Ne každému jsou ale reklamy po chuti, a tak YouTube už před nějakou dobou přišel s předplatným YouTube Premium.
 
YouTube logo
 
To odstraňuje reklamy, ale nejen to. Přináší také hudební streamovací službu YouTube Music, dovoluje přehrávání na pozadí i stahování pro offline konzumaci obsahu. Jenže cena 11,99 EUR měsíčně není zrovna malá, pokud se chcete jen zbavit reklam a nepotřebujete další bonusy navíc. YouTube proto ve vybraných evropských zemích (Belgie, Dánsko, Finsko, Lucembursko, Nizozemí, Norsko a Švédsko) zkouší levnější formu YouTube Premium Lite. Cena v tomto případě spadne na 6,99 EUR měsíčně. Zda se projekt rozšíří i do dalších zemí, to prozatím nevíme.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama