reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Začala výroba OLED displejů pro klávesnici Optimus 103

9.2.2007, Jan Vítek, aktualita
Začala výroba OLED displejů pro klávesnici Optimus 103
Klávesnice Optimus 103 od studia Art Lebedev je mezi hardware něco jako Duke Nukem: Forever mezi hrami a dala by se označit za takový 'vapour-hardware'. Studio Art Lebedev ji nám slibuje již pěknou dobu a stále jsme kromě dohadů nic neviděli....
Klávesnice Optimus 103 od studia Art Lebedev je mezi hardware něco jako Duke Nukem: Forever mezi hrami a dala by se označit za takový 'vapour-hardware'. Studio Art Lebedev ji nám slibuje již pěknou dobu a stále jsme kromě dohadů nic neviděli.

Pro ty, kteří nejsou zasvěceni, jen připomenu, že jde o klávesnici, jež má mít plochu svých kláves pokrytou 9x9mm OLED displeji schopnými zobrazovat v 65k barvách a v rozlišení 32x32 pixelů. Díky tomu si s největší pravděpodobností budeme moci (za předpokladu, že se klávesnice vůbec objeví) doslova vyrobit vlastní design kláves, tvořit si profily pro různé aplikace/hry, užívat si komfortního psaní i v noci a vyrábět další pitominky jako screensavery, atd.


Jeden z konceptů klávesnice Optimus 103 - zde viditelně s úpravou pro Quake 3

Nyní se produkce významně hnula kupředu, když lidé z Art Lebedev dostali přislíbeny žádané miniaturní OLED displeje. "Požádali jsme o pomoc dvacet výrobců o malé OLED displeje za určitou cenu a odpovědělo nám pouze pět. Pravděpodobně proto, že se ostatní našich specifickým požadavků zalekli. Nakonec jsme si vybrali výrobce, který pro nás začne vyrábět OLED displeje ještě v lednu 2007," řekl pan Lebedev ještě v prosinci 2006. 5. února se nechal slyšet, že displeje se konečně dostaly do výroby a Art Lebedev je získá v dubnu.

Studiu tedy zbývá vymyslet jejich umístění na klávesy a započít s produkcí klávesnic o 113 klávesách. Není zatím jasné, zda všechny klávesy budou obsahovat OLED displeje. Již dříve bylo oznámeno, že klávesy jako SPACE, nebo SHIFT je mít nebudou, pak se objevily jisté informace o pouze černobílých displejích a nyní se pro jistotu o konečné podobě mlčí. Ale snad se již dají ledy v Rusku konečně do pohybu.

Zdroj: X-Bit labs
reklama