reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Začne Microsoft vyrábět stylusy?

12.2.2015, Michal Hala, aktualita
Začne Microsoft vyrábět stylusy?
Podle zatím ne zcela potvrzených informací to vypadá, že Microsoft se chystá vyrábět stylusy. Přesněji řečeno, vypadá to, že kupuje izraelskou firmu N-trig, která je špičkovým výrobcem v tomto oboru.
Stylus (někdy také elektronické či digitální pero) je vstupní periferie počítače používaná pro ovládání k tomu uzpůsobené obrazovky či tabletu. Tabletem v tomto kontextu samozřejmě myslíme onu periferii (přesněji polohovací zařízení) určenou zejména grafikům.

Se stylusem dokážete dotykové rozhraní ovládat daleko přesněji než jen pouhým prstem a můžete na displeji (či tabletu) třeba kreslit, podtrhávat, kroužkovat – cokoli, co vás jen napadne.

Společnost N-trig přitom není nějaká bezvýznamná firmička, ale přední izraelská společnost, jejímž produktům dal Microsoft přednost před renomovaným Wacomem, když vybíral dodavatele stylusů ke svému zatím poslednímu tabletu Surface Pro 3. Tomu by se mimochodem mělo spíš říkat konvertibilní ultrabook, ale říká se mu bůhvíproč tablet.


Stylus a tablet Surface


No a k čemu tenhle nákup bude Microsoftu? Určitě by pro něj bylo lepší mít dodavatele stylusů uvnitř společnosti a to nejméně ze dvou důvodů. Jednak bude mít naprostou jistotu dodávek, jednak je to ekonomicky určitě výhodnější. Ziskové marže od zákazníků potečou dovnitř Microsoftu a nikoli cizí firmě.

Každopádně to vypadá, že Microsoft to s výrobou počítačů pod vlastní značkou myslí vážně a jde o dlouhodobý záměr. Je tu již zmiňovaná řada tabletů Surface, ale kromě ní například nedávno nově představený Surface Hub.

To je ten velký 84 palcový nástěnný digitální whiteboard. Tedy on je to technicky vzato vlastně all-in-one počítač s Windows 10. Ten se mimo jiné bude ovládat právě stylusem. Už vám to celé začíná dávat smysl?

Každopádně pokud se nákup společnosti N-trig Microsoftem potvrdí, tak softwarový obr v podstatě jen posílí své aktivity na poli vstupních periferií. A tradiční klávesnice a myši doplní pro změnu stylusy. A ani se nemusíme bát o jejich kvalitu. Hardware totiž redmondská společnost zvládá výborně.

Zdroje: CNet, Neowin.
reklama