reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Záhadné drony nad Paříží

5.3.2015, Milan Šurkala, aktualita
Záhadné drony nad Paříží
Drony jsou nejen zábavou, ale také bezpečnostní hrozbou zejména na místech, která byla nedávno svědky teroristických útoků nebo kolem jaderných elektráren. Např. v Paříži se v posledních dnech objevilo velké množství záhadných dronů.
Ve Francii jsou poslední dobou obezřetní. V říjnu minulého roku létaly podezřelé drony kolem jejich jaderných elektráren, nedávno zažili velký teroristický útok a před pár týdny proběhla aféra s novináři z Al-Džazíry, kteří nelegálně lítali nad Paříží. Neohlášené lety dronů jsou totiž v Paříži trestné a trojici novinářů hrozily závažné tresty, tomu hlavnímu dokonce jeden rok odnětí svobody a pokuta až 75 tisíc EUR. Podle televize tento tým pořizoval záběry vztahující se právě k podezřelým přeletům z minulého roku. Nakonec si Tristan Redman, jeden z novinářů, odnesl trest v podobě pokuty 1000 EUR.
Jenže to vypadá, že přelety pokračují dál a navíc se stupňují. Od října bylo zaznamenáno více než 60 nelegálních letů např. v okolí Eiffelovy věže, Versailles nebo americké ambasády. Jen během tohoto úterý a středy jich napočítali kolem desíti. Byl spatřen např. na východě Paříže mezi Montreuil a Porte de Vincennes. Než však policie stihla zakročit, tři muži sbalili dron do černého auta a ujeli. Spekuluje se také o pravomocech pro policii a možnostech, jak tyto drony ve vzduchu zneškodnit. Nad obydlenou Paříží to totiž nebude nic bezpečného. Jak to tak vypadá, budoucnost nevypadá z pohledu bezpečnosti a terorismu zrovna růžově a naopak nadšenci dronů budou muset počítat s čím dál přísnějšími pravidly.

Zdroj: telesurtv.net, uasvision.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama