reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zajímáte se o robotiku, AI nebo 3D tisk? Hledáme novinkáře

4.9.2015, Karel Polívka, článek
Zajímáte se o robotiku, AI nebo 3D tisk? Hledáme novinkáře
Zajímá Vás tématika robotiky, umělé inteligence (AI) nebo 3D tisku, ať už v jakékoli oblasti (výzkum, stavebnictví, zdravotnictví, průmysl)? Rádi čtete a umíte čtivě psát? V rámci redakčního rozšiřování hledáme nové autory aktualit o těchto tématech.
Zajímáte se o vývoj v oblasti robotiky, který zejména v posledních letech nabírá na obrátkách? Bedlivě sledujete problematiku umělé inteligence (AI), což není pouze o vývoji software, ale i odpovídajícího hardware?

Vidíte v 3D tisku revoluční technologii blízké budoucnosti a fascinuje Vás, jak se tento princip začíná s postupným zlepšováním uplatňovat v různých oblastech (dokonce i u součástí raketových motorů)? Ani v nejmenším nejde jen o "osobní" 3D tiskárny pro tisk plastových postaviček (přestože i ty jsou zajímavé natolik, abychom o nich psali). Těšíte se, až se poprvé zakousnete do jídla vytisknutého 3D tiskárnou?

Pokud si už teď vyhledáváte a hltáte informace z různých zdrojů o výše uvedených tématech (pro což je předpokladem dobrá znalost angličtiny) a máte cit pro český jazyk i základy pravopisu, je tato výzva určena právě Vám!


Doporučujeme náš nedávný článek, pokud Vás zajímá vývoj humanoidních robotů.

Díky úspěšnosti minulé výzvy ohledně novinkáře z oblasti IT ze začátku tohoto roku (díky které se Svět hardware rozšířil nejen o novinkáře, ale také o velmi dobrého recenzenta grafických karet) a faktu, že toto posílení se již pozitivně projevilo na meziročním nárůstu návštěvnosti, chceme v redakčním posilování pokračovat (jde o vlajkovou loď našeho vydavatelství s návštěvností více než 200 000 uživatelů měsíčně) a nabízet více zajímavých článků ke čtení pro každého, koho zajímají nové technologie, jež mají nějakou souvislost s počítačovými systémy.

Vzhledem k tradici a významu našich magazínů nabízíme samozřejmě placenou spolupráci, která je podmíněna podepsáním autorské smlouvy. Jelikož někteří lidé mají stále představu, že za články pro web není možné mít zajímavé peníze (dříve kvůli tomu, že šlo o něco nového a virtuálního, dnes zase kvůli přesycení weby o ovšem možném a neúspěchu i po několika letech u mnoha z nich), rovnou uvedu, že v tom mohou být i mezi stejně navštěvovanými weby stejného zaměření značné rozdíly (více se tomuto věnuji v článku o psaní článků pro web za honorář). Představa přímé úměry mezi weby jen na základě jejich návštěvnosti a zaměření je nesmyslná. Svou roli hraje třeba i fakt, jak dlouho daný web existuje – Svět hardware je tu s námi už od roku 1999, což znamená, že tato značka je v povědomí českých uživatelů už déle než 15 let.

Výše měsíčního honoráře se u nás odvíjí od množství článků a aktualit, zda obsahují přidanou hodnotu, jak čtivě jsou psané, jak jsou čtené a zda jsou bez věcných nebo gramatických chyb. Zásadní je samozřejmě i efektivita práce, jelikož zaběhnutému autorovi trvá sepsání aktuality třeba 20 minut, zatímco někomu jinému může trvat i hodinu nebo dvě (s pomalým rozjezdem je třeba počítat na úplném počátku). Nový autor může na Světu hardware najít uplatnění, ať už by psal 1 aktualitu týdně, nebo 3 každý den. Pokud byste však chtěl(a) pouze překládat cizí aktuality, aniž byste rozuměl(a) souvislostem a přidával(a) k tématu něco vlastního, nemá smysl na tuto výzvu reagovat.





Na jedné straně se Svět hardware zabývá technologiemi, takže jsou důležitá fakta. Na straně druhé jde o magazín s vysokou návštěvností, a proto je třeba dbát i na určitou jazykovou úroveň (gramatika, stylistika). O to více u aktualit, kde ani nemůže probíhat korektura, jelikož je u nich důležité, aby byly na webu co nejdříve. Pokud už píšete pro nějaký nadšenecký web a přemýšlíte o dalším postupu, pošlete mi odkazy na své články a třeba se domluvíme. Samo o sobě to však nestačí, jelikož u nadšeneckých webů nebývají vysoké nároky na kvalitu obsahu ze strany jejich provozovatelů – na druhou stranu je to dobrý způsob, jak začít a získávat zkušenosti.


Každému nováčkovi chvíli trvá, než se rozkouká a tzv. se do toho dostane.

Spolupráce nemusí být omezena jen na aktuality a pouze na jeden web, může se týkat i našich dalších magazínů (Digimanie, TV Freak, Svět mobilně, Svět audia, Relaxuj), avšak prioritou je teď posílení zpravodajství Světa hardware. Jde také o startovací pozici, z které se lze propracovat k psaní velkých článků včetně testování produktů pro recenze na základě jejich zápůjček (ty však vedle určité specializace vyžadují i více času a vlastní tvorbu kvalitních produktových fotografií).



Naše společnost oXy Online s.r.o. (médiím je věnován web oXyMedia.cz) sídlí v Brně, ale pro tuto spolupráci to nehraje roli, jelikož vše potřebné lze řešit pomocí e-mailu a telefonu. Důležité je pouze to, co můžete nabídnout.


Jaké máme požadavky a co nabízíme?


Náplň práce:
  • Vyhledávání informací, jejich třídění a psaní aktualit pro Svět hardware

Požadujeme:
  • Dobrý přehled v oblasti zvolené tématiky a IT obecně
  • Velký důraz na objektivní hodnocení událostí a produktů
  • Znalost a cit pro český jazyk (gramatika, stylistika)
  • Nadšení pro věc a aktivní přístup
  • Alespoň pasivní znalost anglického jazyka
  • Časovou flexibilitu a ochotu učit se
  • Dobré komunikativní schopnosti
  • Spolehlivost a schopnost samostatné práce

Výhodou je:
  • Dřívější redaktorská praxe

Nabízíme:
  • Seberealizaci v rámci významného webu s více než 15letou historií
  • Stabilní zázemí ryze české společnosti oXy Online s.r.o.
  • Možnost komunikovat o nových technologiích/produktech přímo s výrobci
  • Práci z pohodlí domova na zajímavém a perspektivním projektu
  • Motivující finanční ohodnocení podle množství, kvality a čtenosti článků a aktualit

Typ pracovního poměru:
  • Externí na základě autorské smlouvy (není nutná pracovní smlouva nebo ŽL)

Místo pracoviště:
  • Kdekoli s připojením k internetu

V případě vážného zájmu zašlete svůj strukturovaný životopis a ukázku vlastní tvorby na relevantní téma na mou e-mailovou adresu, kterou najdete na stránce o nás. Ještě před tím doporučuji si přečíst článek s tipy pro oslovení redakce.

Karel Polívka
Publisher a šéfredaktor oXyMedia

Zdroj obrázků: Pixmac
reklama