reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Základní deska EVGA se dvěma sockety LGA 1366 vyfocena

5.1.2010, Jan Vítek, aktualita
Základní deska EVGA se dvěma sockety LGA 1366 vyfocena
Nedávno se objevily zprávy o nové základní desce EVGA, která se chystá pro uvedení na CES 2010 a která má nést dva sockety LGA 1366 pro procesory Intel. Nyní se objevila fotografie celé desky, díky níž můžeme určit, že nejde ani o ATX a...
Nedávno se objevily zprávy o nové základní desce EVGA, která se chystá pro uvedení na CES 2010 a která má nést dva sockety LGA 1366 pro procesory Intel. Nyní se objevila fotografie celé desky, díky níž můžeme určit, že nejde ani o ATX a vlastně ani o EATX, protože má být 345 mm dlouhá a 330 mm široká. Nazývejme to proto pracovním označením XL-ATX.


- klikněte pro zvětšení -

Každý ze socketů má zde k dispozici šest slotů DDR3 (DIMM) a je napájen osmifázovým PWM obvodem. Sloty DIMM samotné mají třífázové napájení. Dodatečnou šťávu mají procesorům poskytnout dva 8pinové ATX konektor a pak také tři šestipinové, jež jsou nejspíše určeny původně pro karty do PCIe. Pak je tu samozřejmě i standardní 24pinový ATX konektor.

Jako srdce desky bude nejspíše Intel 5500 Tylesburg, nebo Intel X58 se southbridge ICH10. Dále budou nabídnuty porty SATA 3 Gbps i nové SATA 6 Gbps díky řešení od Marvell a co je velmi zajímavé, deska je připravena pro až sedm karet pro rozhraní PCI Express x16. Ty využijí dva můstky NVIDIA nForce 200 poskytující čtyřikrát x16 linek, jež se mezi sedmici slotů budou muset nějak rozdělit. Nakonec se dočkáme asi dvou Gb Ethernetových přípojek, 8kanálového audia, eSATA, USB 3.0 a podpory pro EV-Bot.

Snad tedy EVGA již brzy odhalí podrobné informace o této monstrozitě.

Zdroj: techPowerUp!
reklama