reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Základní desky s opravenými čipsety Intel 8 mají přijít v září

19.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Základní desky s opravenými čipsety Intel 8 mají přijít v září
Naposledy jsme se mohli dočíst o tom, že Intel chystá nový stepping vadných čipových sad, které mají problém s rozhraním USB spojený s režimem spánku. Nyní server Digitimes mluví o tom, že nové základní desky s opravenými čipovými sadami...
Naposledy jsme se mohli dočíst o tom, že Intel chystá nový stepping vadných čipových sad, které mají problém s rozhraním USB spojený s režimem spánku. Nyní server Digitimes mluví o tom, že nové základní desky s opravenými čipovými sadami Intel 8 Series se začnou do obchodů dodávat v září. To v podstatě potvrzuje předchozí informace, jež hovořily o tom, že někdy v polovině prázdnin mají být výrobcům desek k dispozici samotné čipové sady nového steppingu C2.





Abychom si připomněli, o co vůbec jde, pak problém je ten, že v čipových sadách 8 Series určených pro procesory Haswell je chybný kontroler rozhraní USB 3.0. Jeho vada způsobuje, že po probuzení počítače z režimu S3 (Suspend to RAM) nejsou již dříve připojená zařízení rozpoznána, takže je nutné je vypojit a zase připojit. A není těžké si představit, jak otravná bude nutnost neustálého připojování třeba externího USB disku.

Intel sice na tuto chybu přišel ještě dlouhé týdny před vypuštěním procesorů Haswell na trh, ale i tak už bylo pozdě na to, aby zjednal včasnou nápravu. Příslušné základní desky již byly ve výrobě a nikdo je stahovat nehodlal, takže pokud máte zájem o desku s opravenou čipovou sadou, budete si muset ještě tak dva měsíce počkat.

Zdroj: Digitimes
reklama