reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zaklínač 3 bude vylepšen pro nové konzole i PC a dostane ray tracing

7.9.2020, Jan Vítek, aktualita
Zaklínač 3 bude vylepšen pro nové konzole i PC a dostane ray tracing
Aktualizováno: The Witcher 3: Wild Hunt, je už poměrně stará hra, která ale stále vypadá velice dobře, ovšem proč by nemohla vypadat ještě lépe? Studio CD Projekt Red ostatně už dokončuje Cyberpunk 2077 a má své zkušenosti s ray tracingem. 
Tyto zkušenosti tak může uplatnit i při přípravách nové verze Zaklínače 3, hry z roku 2015, jež by se měla dočkat dalšího pokračování. Ještě dříve než to tak přijde "kompletní edice", od níž tak lze už dle označení očekávat i veškerý obsah, jaký byl připraven pro základní verzi, čili datadisky Hearts of Stone a Blood and Wine. A autoři skutečně potvrzují, že tu budou obě tyto expanze plus veškerý extra obsah. 
 
 
Informace o přípravě vylepšené verze jsou oficiální a pochází přímo od studia CD Projekt Red, které sděluje, že nová verze bude k dispozici jako samostatný produkt pro PC, Xbox Series X a PlayStation 5, ovšem pokud již někdo vlastní původní verzi, získá tu novou jako upgrade zdarma. 
 
Jinak se bohužel nedozvídáme moc podrobností, snad jen kromě toho, že mezi různá vizuální a technická vylepšení se zařadí jednak podpora ray tracingu a také rychlejší nahrávání. Říká se také, že CD Projekt Red si na této technické předělávce dává opravdu záležet, ovšem zatím neexistuje žádné a ani přibližné datum, kdy by se měla objevit na trhu. 
 
K dispozici nejsou ani snímky, které by nám napověděly, jak moc velké vylepšení grafické stránky lze očekávat, natož pak video. Můžeme se také jen dohadovat o tom, co nabídne podpora ray tracingu, přičemž uvažovat lze především (nebo pouze) o odrazech. Nezbývá si než počkat, ale je pravděpodobné, že hra bude připravena už při nástupu nových konzolí, nebo krátce poté.
 
Aktualizace: Od studia CD Projekt Red (via TweakTown) se ještě dodatečně dozvídáme, že novou verzi Zaklínače 3 nevyvíjí přímo ono, ale Saber Interactive. Jde o již ověřeného partnera, který přinesl 4K verzi hry a také verzi pro konzoli Switch, takže šlo o logickou volbu. Fanoušci se tak nemusí obávat toho, že by tyto práce nějak ovlivnily zbývající vývoj hry Cyberpunk 2077. Poláci také slibují, že nová verze Zaklínače 3 bude plně odpovídat možnostem nových konzolí. 


reklama