reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman má vážné problémy kvůli své mateřské firmě

6.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Zalman má vážné problémy kvůli své mateřské firmě
Aktualizováno: Populární výrobce počítačových periferií, chladičů a skříní, korejský Zalman, se zřejmě stal obětí podvodů páchaných zaměstnanci společnosti Moneual. Jde o jeho mateřskou společnost, respektive celé její vedení.
Aktualizováno: K níže uvedeným informacím, které přineslo několik zpravodajských serverů, se vyjádřil prezident společnosti Zalman, pan Min Park. Ten uvedl, že Zalman rozhodně není v tak špatné situaci, aby mu hrozila likvidace. Firma dále vyrábí a prodává své produkty a chystá se na svou restrukturalizaci, která by měla přinést i její zeštíhlení, takže věří, že se z nastalé situace dostane s vlastní pomocí. Dále pokračujeme původní nezměněnou zprávou, nicméně titulek byl patřičně upraven.


Překvapivou zprávu přinesl server Futurelooks s přispěním eTeknix a Legit Reviews, přičemž zdrojem je bývalý zaměstnanec firmy Moneual. Její vedení, čili CEO Harold Park (Hong-seok) a viceprezidenti Scott Park (Min-seok) a Won Duck-yeok uměle nafoukli údaje o exportu firmy Zalman na velké trhy (například ve Spojených státech). Na základě vymyšlených údajích o tržbách a také o různých oceněních na cizích trzích mohli získat půjčku 3,2 bilionu korejských wonů (přes 66 miliard korun), již ale ve skutečnosti nemohli být schopni splácet. Výsledkem této provalené akce je nyní bankrot Zalmanu. Tři jmenovaní vedoucí pracovníci firmy Moneual již byli zatčeni, stejně jako třináct dalších.





Otázkou tedy teď je, co s tímto známým výrobcem bude, protože to vypadá, že se stal jen obětí machinací vedení své mateřské firmy, neboť zatčeni byli pouze pracovníci Moneual. Zalman Tech Co. Ltd nyní musel pozastavit obchodování se svými akciemi, ohlásila bankrot a požádala soulský soud o ochranu. Dle toho můžeme usuzovat, že jej vedení firmy Moneual jednoduše vytunelovalo. Poškozeni tak budou akcionáři Zalmanu, ale také korejské banky, které poskytly onu půjčku.

Co se týče zahraničních filiálek Zalmanu, ty jsou nyní ve složité pozici. Japonské zastupitelství už oznámilo, že zatím bude pokračovat v prodeji produktů Zalman a bude přijímat reklamace, ale to se může kdykoliv změnit. Zcela jinak pak mohou reagovat další zastoupení v jiných regionech. Jisté je, že tato zpráva rozhodně neprospěje prodejům, však nyní to vypadá, že Zalman prostě skončí, pokud se tedy nenajde zachránce.

Zdroj: Futurelooks
reklama