reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman R1: skříň pro tiché PC

22.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Zalman R1: skříň pro tiché PC
Zalman R1 by měla být prvním modelem nové série, která bude zaměřena na uživatele, jejichž cílem je vytvořit si tichou počítačovou sestavu. Zalman tak bude mít konkurenci především u firem Cooler Master či Fractal Design.
Zalman R1 má také nabídnout elegantní vzhled, ovšem to už si každý jistě zhodnotí sám. Výrobce říká, že na rozdíl od jiných skříní má tento model přední dvířka vybavená "tlumicí vložkou", ale to samozřejmě není mezi podobnými modely nic výjimečného, takže co tu máme dále. Dvířka samotná vypadají jako vyrobená z broušeného hliníku, ovšem to je pouze plastová imitace, ale tomu se ani nemůžeme vzhledem k ceně vůbec divit. Zalman totiž stanovil doporučenou cenu na 1150 Kč s daní.





Je pozoruhodné, že skříň v takové ceně nabídne boční plexisklo a také tři 120mm ventilátory, které jsou umístěny vepředu, nahoře a vzadu. Jejich otáčky můžeme nastavit pomocí dvoustupňového regulátoru umístěného pod dvířky. V horní části je pak prostor pro jeden 240mm radiátor vodního chlazení a vepředu zase máme omyvatelný prachový filtr.





Pro úložná zařízení je tu připravena jedna 5,25" šachta se dvěma pozicemi, dále pět pozic pro 3,5" disky a pak další pro pevný disk nebo SSD. Grafická karta může mít na délku díky uvolněnému prostoru nad diskovou šachtou až 360 mm a zdroj zase až 200 mm. Pro karty je také připravena vzpěra, jež je pomůže držet ve správné poloze.

Přední panel nese tři porty USB a z toho jeden verze 3.0, dále sluchátkový výstup a mikrofonový vstup, tlačítko reset a kontrolku indikující práci disků. Záruka na nový R1 je standardní dvouletá.

Model ZALMAN R1
Typ skříně Midi Tower ATX
Podpora základních desek Standard ATX / Mini ITX / Micro ATX
Podpora grafických karet Délka až 360 mm
Rozměry 450 (D) x 192 (Š) x 465 (V) mm
Materiál kov, plast
Počet pozicí 2 interní pozice 5,25”
4 interní pozice 3,5”
1 interní pozice 2,5”
1 externí pozice 3,5”
Počet rozšiřujících slotů 7
Větrání 1 x 120 mm zadní
1 x 120 mm horní
1 x 120 mm přední s LED podsvícením
I/O porty (čelní panel) 1 x USB 3.0
2 x USB 2.0
1 mikrofonový vstup
1 sluchátkový výstup
Doplňky regulátor otáček (současné ovládání 2 ventilátorů)
podpěra grafických karet
Barva Černá

Zdroj: TZ Zalman


reklama