reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman Z9 Plus: dobrá počítačová skříň za rozumnou cenu

17.2.2016, PR článek , inzerce
Zalman Z9 Plus: dobrá počítačová skříň za rozumnou cenu
Počítačová skříň Zalman Z9 Plus typu midi tower je příjemnou kombinací zajímavého vzhledu a moderního zpracování. Společnost Zalman patří k ověřeným výrobcům počítačových skříní. U každého kusu tak můžeme zaznamenat preciznost a smysl pro detail.

Redakce Světa hardware není autorem tohoto článku a nezodpovídá za jeho obsah.


Počítačovou skříň Z9 Plus můžeme zařadit do nižší střední třídy. Cena skříně Zalman Z9 plus se pohybuje mezi 1 400 až 1 800 Kč a je běžně dostání v ověřených e-shopech s elektronikou a počítačovými komponenty.



Skříň je vyrobena z ocelového plechu a čelo z perforovaného plechu s plastovými výstupky. Na stranách skříně je perforovaný plech společně s malými kousky plexi skla. Boční strana je připravená k usazení dalšího větráku. Rozměry skříně jsou 207 × 464 × 504 mm a uvnitř najdeme celkem 5 pozic pro pevné disky nebo mechaniky a dva větráčky o průměru 120mm. Větráků můžete do skříně ale umístit až sedm.

Malý 2,5 SSD disk můžete umístit za základní desku do připraveného slotu. Zde má disk ideální podmínky k provozu. Samozřejmostí jsou prachové filtry pro odchycení malých částic. Do skříně Zalman Z9 Plus je možné nainstalovat vodní chlazení a je navržena pro základní desky typu Full ATX.

Na zadní straně skříně jsou připraveny otvory až pro sedm karet do slotů PCI-Express nebo PCI. Navíc díky rozložení komponent dokáže skříň pojmout grafickou kartu až do délky 290 mm.



Díky malým otvůrkům v čele skříně můžete vidět, jak celý vnitřek skříně svítí namodralým světlem, vycházejícím z předního větráčku. Druhý větráček v zadní části už bohužel podsvícený není. Oba větráčky můžete ve variantě Z9 Plus regulovat dvoukanálovým regulátorem. Ten se nachází v horní části čela společně se čtyřmi 2.0 USB porty, audio porty a teplotním čidlem. V základní variantě Z9 si tak nemůžete nastavit intenzitu větrání při různých činnostech na počítači. Skříň se může pochlubit velmi nízkou hlučností, a pokud pomocí regulací větráků ještě uberete pár otáček, vůbec počítač neuslyšíte.



Zalman Z9 Plus je ideální volbou pro každého, kdo si chce poskládat počítač podle svých představ. Díky velkému prostoru ve skříni a připravenému systému Cable Managementu, který umožní protáhnout kabely na zakrytované straně skříně, můžete použít ty nejmodernější komponenty. Z9 Plus se prodává bez zdroje, ale za své peníze dostanete kvalitní počítačovou skříň připravenou pojmout všechny vaše herní grafické karty a procesory. Ve srovnání s ostatními počítačovými skříněmi nabízí Zalman Z9 rozhodně zajímavý poměr cena/výkon.

Větrání i základní kabeláž jsou už zapojené a na vás tedy je pouze vdechnout počítači život.


Na závěr několik kladů a záporů této PC skříně:

+ až 7 ventilátorů, které lze regulovat
+ podsvícení
+ skvělá cirkulace vzduchu
+ moderní design

- osazeny pouze 2 větráky ze 7 možných
- absence USB 3.0 v předním panelu
reklama