reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Záplava paměťových karet z CESu - Pretec, Panasonic

11.1.2008, Pavel Bureš, aktualita
Záplava paměťových karet z CESu - Pretec, Panasonic
Na právě probíhajícím veletrhu CES mohou návštěvníci obdivovat kromě digitálních fotoaparátů, kamer a počítačů také paměťové karty. Někteří výrobci se snaží zaujmout kapacitou médií, jiní rychlostí a najdou se i tací, kteří pro jistotu připravili...
Na právě probíhajícím veletrhu CES mohou návštěvníci obdivovat kromě digitálních fotoaparátů, kamer a počítačů také paměťové karty. Někteří výrobci se snaží zaujmout kapacitou médií, jiní rychlostí a najdou se i tací, kteří pro jistotu připravili více modelových řad.

Nejprve se zastavme na chvíli u Pretecu. Tato společnost představila dvě řady CF karet. První série nabídne rychlost přenosu 35 MB/s a obsahuje média o kapacitě v rozsahu 2 - 24 GB. Zajímavější je však druhá řada. Nabídne o 15 MB/s větší rychlost a kapacitu od 1 do 48 GB. Ceny médií zatím nejsou známé, ale 48GB CF karta jistě nebude určena běžným zákazníkům. Kromě digitálních fotoaparátů produkujících velké obrazové soubory vidíme její využití také v hudebních přehrávačích a malých noteboocích typu Asus EEE.

Ve srovnání s Pretecem může působit novinka Lexaru trochu směšně, přesto si 8GB SDHC karta své místo na trhu najde. Výrobce plánuje uvést na trhu dvě modelové řady. Karty Professional 133x nabídnou rychlost 20 MB/s při soustavném zápisu, Platinum II 60x se může pochlubit rychlostí 9 MB/s.



Stranou nezůstal ani Panasonic, který na CESu návštěvníkům ukázal 32GB SDHC kartu třídy šest. Dle slov výrobce umožňuje tato karta při zápisu velkého souboru rychlost až 6 MB/s, rychlost přenosu činí 20 MB/s.



Zdroj: dpreview.com
reklama