reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Závody dronů míří do evropského televizního vysílání

14.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Závody dronů míří do evropského televizního vysílání
Závody dronů pořádané v rámci DRL (Drone Racing League) se nedají považovat za zrovna tradiční sport, ovšem nyní už míří mezi mainstreamovou zábavu, o což se postará společnost Sky. Ta je začne vysílat už v říjnu.
Závody pořádané organizací Drone Racing League můžeme vidět jako takovou arkádovou zábavu, pro niž potřebujeme pouze vlastní smysly a relativně levnou výbavu. To pokud je srovnáme třeba s létáním mezi pylony v Red Bull Air Race, ale toto srovnání značně pokulhává. Drony mají s tím společného leda to, že také provádí prudké manévry a jejich pilot musí být přesný a pohotový. Ovšem na rozdíl od letců formátu Martina Šonky zůstávají piloti dronů hezky na zemi a své stroje ovládají pomocí VR brýlí a dálkového ovladače. Potřebují tak daleko menší závodní prostor, jímž může být třeba zrovna nevyužitá multifunkční sportovní hala, jak ukazuje následující video:


Závody dronů nastoupí za Robot Wars a společnost Sky oznámila, že již uzavřela partnerství s Drone Racing League, do nějž vložila jeden milion dolarů. Zatím jde pouze o vysílání na kanálu Sky Sports Mix v rámci Spojeného království, ale kdo ví, třeba se brzy dočkáme i my, však téma dronů je i u nás velice živé. Nicméně způsob zpracování závodů dronů je čistě americký, takže nechybí neony, světelné, kouřové i ohňové efekty a všichni to berou velice vážně.






Sky ale přinese závody dronů v rámci Drone Racing League vůbec poprvé do Evropy, a to dle očekávání do Londýna. I to by mohlo pomoci tuto zábavu rozšířit na starém kontinentě.


I když použité drony vypadají podobně až identicky, závodníci si je staví sami, podobně jako si svá autíčka sestavují lidé závodící na autodráhách. Pochopitelně existují nějaká pravidla, která musí výsledný dron splňovat. Jde také o FPV drone racing (First Person View), takže každý dron má kamery a piloti zase VR brýle. Ovládat takový stroj tak musí být určitě náročné, zvlášť na takové úrovni a v takových rychlostech. Divácky zajímavé budou určitě také srážky a havárie, na něž se můžete podívat v druhém uvedeném videu.

Společnost Sky dle ředitelky Business Development Emmy Lloyd chce tímto divákům přinést něco zcela jiného a doufá, že na horizontu se rýsují až desítky milionů diváků a globální rozšíření tohoto sportu.

Zdroj: Hexus.net

reklama