reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zen přijde na CES 2017, aktuální FX mají zlevnit

5.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Zen přijde na CES 2017, aktuální FX mají zlevnit
Začaly se objevovat další informace o tom, že AMD si chystá oficiální představení procesorů Zen na veletrh CES 2017, který začne 5. ledna. Hi-end čipové sady X370 by se mohly na deskách objevit už dříve.
Představení procesorů AMD Zen na CES 2017 jsme tak nějak očekávali, takže nyní jde spíše o potvrzení tohoto předpokladu. Vedle této události je představení čipové sady X370 už spíše podružné, neboť bez procesorů Zen můžeme desky s ní využít leda tak s APU Bristol Ridge. A tyto čipy dohromady nepřinášejí nic nového, čím by se výrazně odlišily od předchozích Kaveri / Godavari, zatímco v případě procesorů Zen už to je něco zcela jiného. Těšit se můžeme jednak na to, co předvede 14nm proces v továrnách GlobalFoundries a pak také zbrusu nová architektura od Jima Kellera.





Informace o představení procesorů Zen na CES 2017 pochází od serveru Digitimes, který se odkazuje na zdroje z dodavatelského řetězce, kde už pochopitelně musí být živo. AMD prý aktuálně zajišťuje čištění skladů od procesorů FX sérií 8300, 6300 a 4300, což má být spojeno s výrazným snižováním cen. A skutečně, když se podíváme třeba na cenu výkonného modelu FX-8350, ta se v posledních dnech značně propadla, alespoň dle výpisu Heuréky. Nicméně asi ještě uvidíme, jak budou ceny procesorů FX reagovat.

Graf ceny produktu AMD FX-Series X8 FX-8350 poskytuje server Heureka.cz


Co ještě není jasné, je datum, kdy se procesory Zen opravdu dostanou na trh. Nemůžeme se spoléhat na to, že AMD je představí na CES 2017 s okamžitou dostupností, ovšem každého stejně bude nejdříve zajímat především to, jak výkonné tyto procesory budou a s jakou cenou přijdou na trh. To bychom se měli dozvědět právě už v době veletrhu.

Zdroj: Digitimes

reklama