reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Znáte aktivity diskuzního fóra SHW?

21.9.2009, Karel Polívka, článek
Znáte aktivity diskuzního fóra SHW?
Na našem fóru stále přibývají nové funkce a aktivity, jež jsou pro jeho návštěvníky důvodem se znovu vracet. Jelikož je těžké být stále v obraze, přinášíme vám souhrn toho nejzajímavějšího. Říká Vám např. něco SHWallpaper nebo Laboratoř SHW?
Diskuzní forum Světa hardware jsme spustili 8.5.2006 a už od svého počátku běží na platformě profesionálního diskuzního systému vBulletin, který používají největší diskuzní fóra po celém světě, přesto jeho možnosti stále vylepšujeme. V současnosti naše fórum obsahuje přes 25 000 témat a čtvrt miliónu příspěvků!

Přemýšlíte, proč je vlastně tak oblíbené? Zkuste jej navštívit, omrknout některá témata a bude vám jasné, že je to především díky pohodové komunitě počítačových nadšenců i profesionálů, kteří se vyznají, rádi poradí a také pobaví.





Jste na tomto fóru poprvé?


Pokud naše fóra neznáte, navštivte tuto sekci s návody a tipy, které vám pomohou se rychle zorientovat (a pokud už přehled máte, můžete se dozvědět o funkcích, o nichž doposud nevíte).





Odměňovací systém - diskutujte, budou koláče


Pro aktivní členy fóra máme odměňovací systém založený na přidělování bodů (kreditů) za různé činnosti. Po dosažení určitého počtu kreditů si můžete v rozhraní alá eshop zvolit z dostupných odměn tu, která je pro vás zajímavá (tričko SHW, flash disk, skříň Cooler Master, základní deska Asus...).




- rozhraní odměňovacího systému pro výběr odměn -


V případě standardních aktivit (nové téma nebo příspěvek...) se kredity přidělují automaticky. Za další aktivity se kredity udělují ručně začátkem nového měsíce za ten předcházející (jelikož zaberou více času, je za ně i více kreditů).





Soutěž Týdenní šance


Průběžně pro naše registrované čtenáře pořádáme soutěž Týdenní šance, v které můžete vždy za zodpovězení jediné otázky vyhrát hodnotnou cenu. Pokud nějaká probíhá (o tom informujeme článkem v magazínu), přejděte jako přihlášený do fóra, kde se Vám bude v horní části všech stránek zobrazovat upozornění na aktuální kolo společně s odkazem pro účast.


- ceny, které jste mohli vyhrát v uplynulých týdnech -

Chcete se zúčastnit dalších kol? Navštěvujte pravidelně naše fórum nebo magazín SHW. Pro automatické upozorňování si můžete nastavit sledování tohoto tématu.





Bazar


Potřebujete prodat, koupit nebo zjistit aktuální hodnotu nějakého HW? Založte v Bazaru nové téma, čímž vytvoříte inzerát (lze přidat i přílohu). Nejprve se ale seznamte s jeho pravidly. Po ukončení transakce můžete v hodnoticím systému iTrader ohodnotit druhého účastníka a tím poukázat na dobrou nebo negativní zkušenost.





Sekce Download


Archiv všemožných ovladačů, benchmarků k testování výkonu, užitečných utilit a mnoha dalšího, co se může čtenářům SHW hodit. Vše je uložené na našem serveru, takže nejsme odkázaní na dostupnost jiného zdroje a umožňujeme vám stahování příjemnou rychlostí.

Pokud sami zařadíte nový download, získáte v našem odměňovacím systému 25 kreditů.





SHWallpaper - soutěž o nejlepší wallpapery (odkaz)


Pravidelně pořádáme soutěž o nejlepší wallpaper na určité téma. Každé kolo trvá 1 měsíc, po jeho ukončení ohodnotí naše 10členná komise všechny wallpapery. Pak je vytvořena na 1 týden anketa s 10 nejlépe hodnocenými wallpapery, v níž může každý udělit hlas pouze svému favoritovi, a která rozhodne o výsledku.

16. kolo 10 let SHW: 1. místo
15. kolo BSOD: 1. místo
14. kolo MSI je má volba: 1. místo

Odměny: 1. místo = 3 500 kreditů (někdy je za 1. místo navíc i hodnotná odměna), 2. a 3. místo = 2 000 kreditů. Účast v aktuálním kole = 200 kreditů (nehledě na počet wallpaperů).





Laboratoř SHW (odkaz)


Pravidelně pro vás v Laboratoři SHW připravujeme hádanky s různou tématikou:

HW komponenty
Zaměření: hádání komponent podle fotografie
Autor hádanek: Salamander
Kdy probíhají: každé pondělí od 12:00 do 22:00

Herní nostalgie
Zaměření: hádání starých her podle screenshotu
Autor hádanek: mech13
Kdy probíhají: každou středu od 12:00 do 22:00

Pro zobrazení hádanky klikněte v době jejího průběhu jako přihlášený na odkaz "Laboratoř SHW" v horní liště. Na hádanky si je možné nastavit e-mailové upozorňování. V magazínu je vždy ve 12:00 mezi aktualitami připomínka + miniatura aktuální hádanky v levém sloupci.




- příklad hádanky z kategorie HW komponenty -


Po správném zodpovězení určitého počtu hádanek si můžete zažádat o medaili (základní, bronz, stříbro, zlato), jejíž miniatura se bude zobrazovat u každého vašeho příspěvku. Za medaili dostanete i určité množství kreditů.





Trackmania piloti (odkaz)


Znáte závodní hru Trackmania? Na našem fóru je tak oblíbená, že je jí věnována speciální sekce, pravidelně se pořádají závody a dokonce se tvoří nové mapy, v kterých se pak naši diskutéři prohánějí (resp. předhánějí).


Tyto závodníky na fóru snadno poznáte - honosí se titulem "Pilot TMF", jenž se zobrazuje pod jejich jménem.


V sekci je i množství tutoriálů - návodů krok za krokem pro tvorbu map a všeho možného.





Aktuality (odkaz)


Sekce obsahuje aktuální zprávy od členů fóra. Časem se z tohoto přispívání může stát spolupráce s našimi magazíny. Pokud to chcete zkusit a informovat ostatní členy o zajímavých novinkách, začněte do této sekce aktuality psát (mohou se týkat tématiky SHW, TV Freaku, Digimanie) a pokud budou dobré, budete osloven.





Články od čtenářů (odkaz)


Chcete napsat vlastní článek a dát ho ostatním k posouzení? Třeba ve Vás dříme skrytý talent. Projděte si pravidla sekce Články od čtenářů a zkuste to!





Hodnocení produktů čtenáři SHW (odkaz)


Máte tip na produkt, který stojí za pozornost, nebo je třeba se mu obloukem vyhnout? Upozorněte zde na něj.

Založení nového tématu = vyplnění formuláře, v kterém uvedete popis a jak (kladně nebo záporně) jej hodnotíte. Po odeslání se vytvoří veřejná anketa (bude viditelné, kdo a jak hlasoval) s 3 možnostmi (Hodnotím kladně, Hodnotím jako průměr, Hodnotím záporně).

Jakmile odhlasuje minimálně 20 uživatelů, přesune se na základě výsledků hlasování do jedné ze 3 podsekcí:
  • Kladné hodnocení nad 80%: status „Doporučeno čtenáři SHW
  • Záporné hodnocení nad 80%: status „Nedoporučeno čtenáři SHW
  • Cokoli mezi: bez statusu (sekce "Nezařazeno")





Muzeum SHW (odkaz)


Rádi diskutujete na téma starých počítačů? Máte vlastní sbírku starého HW a rádi byste si ji rozšířili, nebo poznali někoho, kdo sdílí stejnou vášeň pro staré železo?

Přišli jste do styku se starým HW a nevíte si v něčem rady? Potřebujete se zbavit starého HW a je Vám líto jej vyhodit? Muzeum SHW je určené právě Vám.





Casemody čtenářů SHW (odkaz)


Galerie vlastních úprav počítačové skříně, potažmo počítače jako celku i s komponenty. Chcete dát svůj výtvor ostatním na obdiv, kteří vám jej ohodnotí podle různých kritérií? Máte možnost.




1. místo prvního kola soutěže o nejlepší casemod


V roce 2006 probíhalo 1. kolo soutěže o nejlepší casemod. V případě vyhlášení nového kola můžete za 1. místo získat 3000 kreditů. Pokud byste jej chtěli uspořádat (mohlo by probíhat třeba 3 měsíce), dejte o tom vědět založením nového tématu.
reklama