reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC uvedl další Mini-ITX desku, tentokrát s chipsetem nForce 630i

6.8.2008, Milan Šurkala, aktualita
ZOTAC uvedl další Mini-ITX desku, tentokrát s chipsetem nForce 630i
Společnost ZOTAC nedávno uvedla základní desku ZOTAC nForce 610i-ITX, nicméně i přes své vlastnosti a bohaté schopnosti zákazníci postrádali digitální výstup. Tato deska totiž byla vybavena pouze D-Sub výstupem. Nová ZOTAC nForce 630i-ITX...
Společnost ZOTAC nedávno uvedla základní desku ZOTAC nForce 610i-ITX, nicméně i přes své vlastnosti a bohaté schopnosti zákazníci postrádali digitální výstup. Tato deska totiž byla vybavena pouze D-Sub výstupem. Nová ZOTAC nForce 630i-ITX toto napravuje, přináší totiž navíc i DVI výstup s podporou HDCP.



Na ploše 17×17 cm nabízí chipset NVIDIA nForce 630i, který nabízí integrovaný grafický čip GeForce 7100. Ten si díky podpoře DirectX 9 a Shader Model 3.0 poradí i s grafickým rozhraním Aero operačního systému Windows Vista. Technologie NVIDIA Multi View pak umožní připojit nezávisle dva monitory.

Oproti spoustě základních desek formátu Mini-ITX tato neobsahuje integrovaný procesor. Je však vybavena paticí LGA 775, takže je schopna pracovat se všemi procesory od Celeronů D a Pentií 4 až po Core 2 Quad a Core 2 Extreme. Základní deska pochopitelně podporuje až 1333MHz sběrnici FSB.

Je však jasné, že spotřeba základní desky s těmito procesory bude značně vyšší než u plně integrovaných řešení společnosti VIA nebo Intel. Oproti nim však nabízí také mnohem vyšší výkon. Základní deska dále nabízí dva DDR2-800 sloty, jeden ATA kanál, dva SATA porty (podpora RAID 0 a 1) a jeden PCIe x1 slot pro rozšiřující karty.

Zdroj: TZ ZOTAC
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama