reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC ZBOX PI320 pico: desktop do kapsy

29.8.2014, Jan Vítek, aktualita
ZOTAC ZBOX PI320 pico: desktop do kapsy
ZOTAC si připravil zajímavý malý počítač ZBOX PI320 pico, který je vybaven procesorem Intel Atom "Bay Trail", levným systémem Microsoft Windows 8.1 with Bing a díky tomu je dostupný za zajímavou cenu.
ZOTAC ZBOX PI320 pico svými rozměry připomíná spíše externí disk nebo bateriovou nabíječku než plně vybavený počítač s procesorem x86. Jeho rozměry jsou 115,5 x 66 x 19,2 mm, takže si jej můžete klidně strčit do kapsy a vzít kamkoliv. Velikosti tohoto počítače byl přizpůsoben také napájecí adaptér, který je poměrně malý, i když velikosti nabíječek mobilních telefonů nedosahuje.





ZBOX PI320 pico můžeme využít všude tam, kde není místa nazbyt, i když je pravda, že mezi ním a většími modely ZBOX či Intel NUC už velký rozdíl není. Stejně je třeba jej napojit na nějaký monitor či jiné zobrazovací zařízení, které zabere nepoměrně větší prostor, pokud tedy pro tento malý ZBOX nenajdete nějaké jiné speciální využití nebo jej nebudete často nosit po kapsách.


Co se týče hardwarové výbavy, pak tu máme procesor Intel Atom generace Bay Trail, a to konkrétně model Z3735F se čtyřmi jádry na 1,33 GHz až 1,58 GHz. Jde o 22nm Bay Trail-T určený původně pro tabletová PC, jehož SDP je pouze 2,2 W. Díky tomu nepotřebuje aktivní chlazení, takže počítač bude v provozu neslyšný. Žádný hluk totiž nebude pochopitelně vydávat ani 32GB základní paměť eMMC. Tu můžeme rozšířit pomocí až 128GB karty Micro SD. O grafiku se zde postará integrovaný Intel HD Graphics a paměti DDR3L tu máme 2 GB.






Další výbava zahrnuje 100Mbpx Ethernet, 802.11n Wi-Fi & Bluetooth 4.0, tři porty USB 2.0, výstup HDMI s podporou audia, 3,5mm stereo výstup a jako OS se využije zmíněný systém Windows 8.1 with Bing (x86). Počítač tedy nemá nejmodernější výbavu, ale to se u PC jeho kalibru dá snést.

Cena tohoto PC byla dle Fanless Tech stanovena na 199 USD, což by bylo cca 4200 Kč, ovšem v Evropě se bude prodávat za 199 euro, a to je již přes 5500 Kč. Dostaneme k němu držák pro montáž na zadní stranu monitoru, adaptér s vyměnitelnými vidlicemi (americká, britská, evropská) a také manuál a disk s dokumentací. K dispozici by měl být příští měsíc.

Zdroj: Fanless Tech
reklama