reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZyXEL ARMOR Z1: výkonný domácí router

26.5.2015, Jan Vítek, aktualita
ZyXEL ARMOR Z1: výkonný domácí router
ZyXEL se pochlubil svým novým domácím Wi-Fi routerem s označením ARMOR Z1, který má být dle tiskové zprávy extrémně výkonný. Je tedy zřejmé, že jde o router s podporou 802.11ac a gigabitového Ethernetu.
ARMOR Z1 od ZyXEL Communications má být tedy domácí Wi-Fi router pro náročnější zákazníky, kteří chtějí streamovat videa ve vysokém rozlišení (třeba 4K či Ultra HD). Výrobce také poukazuje na plášť aerodynamického tvaru, to snad kdybychom si chtěli router přimontovat na střechu auta. Důležitější jsou ale čtyři externí antény pro šíření Wi-Fi signálu s využitím beamformingu a pak je tu také jistý StreamBoost, který by se měl starat o QoS, čili přiřazování priorit v provozu.





Tisková zpráva nám toho moc neřekne a mluví o gigabitové přenosové rychlosti, tak se raději podívejme na specifikace tohoto produktu. Ty mluví o dvou pásmech a jako obvykle jde o 2,4 a 5GHz. První zvládne přenášet data s propustností až 600 Mbps a druhé až 1733 Mbps. Pak tu jsou obvyklé funkce jako WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK či WPS pro zabezpečení bezdrátové sítě a zabudované gigabitové porty rozhraní Ethernet v obvyklém složení čtyř LAN a jednoho WAN.

Router je řízen pomocí 1,4GHz procesoru se dvěma jádry, má k dispozici 512 MB RAM a 4 GB eMMC. Maximálně si pak řekne o 29 W, což tedy není zanedbatelná spotřeba. Typickou spotřebu ale výrobce neuvádí. Na veškeré specifikace se můžete podívat sami na stránkách firmy ZyXEL.
 
Zdroj: TZ ZyXEL


reklama