reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZyXEL si připravil počeštěný jednodiskový NAS

30.11.2011, Jan Vítek, aktualita
ZyXEL si připravil počeštěný jednodiskový NAS
Společnost ZyXEL Communications zařadila do nabídky nové domácí síťové úložiště NSA310 jako nástupce modelu NSA210, oproti němuž má mít 3x větší výkon. Jedná se o jednodiskový NAS s podporou až 3TB pevných disků a kompletně lokalizovaným...
Společnost ZyXEL Communications zařadila do nabídky nové domácí síťové úložiště NSA310 jako nástupce modelu NSA210, oproti němuž má mít 3x větší výkon. Jedná se o jednodiskový NAS s podporou až 3TB pevných disků a kompletně lokalizovaným uživatelským prostředím.





Dnes nás již nemůže překvapit integrovaný mediální server podporující DLNA (zde ve verzi 1.5) pro streamování multimédií do kompatibilních zařízení, jako jsou třeba televizory, přehrávače, herní konzole, apod. NSA310 podporuje také UPnP, obsahují iTunes server i SqueezeCenter.

Data můžeme stahovat přímo pomocí NAS serveru díky klientům eMule či BitTorrent a pak se nás ZyXEL ve zprávě snaží ohromit energetickou úspornosti, která je prý o 85% vyšší než u "podobných úložišť". To by bylo vskutku úžasné, pokud by však taková úložiště dle představ ZyXELu neměla spotřebovat až 200 W, což je samozřejmě u moderních jednodiskových NAS vybavených procesory ARM nesmysl. Nicméně NSA310 nám nabídne také možnost automatického zapnutí a vypnutí v uvedeném čase, což nemusí být všude pravidlem.

Dále se NSA310 zaměřuje na zálohování a nabízí známou funkci kopírování a synchronizace dat z úložného zařízení v portu USB (jsou zde dva USB 2.0) pomocí jednoho tlačítka. Pak nechybí monitoring údajů ze S.M.A.R.T., detekce útoků z Internetu a následná blokace IP adres, šifrování přenosů přes HTTPS/FTPS, možnost vytvoření RAID 1 pomocí portu eSATA a druhého disku. A abychom nezapomněli, ethernetový port zvládne až 1 Gbps, ovšem o specifikacích si můžete sami počíst na stránkách výrobce (viz zdroj).

ZyXEL NSA310 je již k dispozici za cenu kolem 2200 Kč s DPH.

Zdroj: TZ ZyXEL
reklama