reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.2.2019, Jan Vítek, aktualita
Hra Metro Games se krátce před vydání přesunula ze Steamu na platformu Epic Games Store a řada zákazníků to nese těžce. Ruší se předobjednávky, spílá se vývojářům a jeden z nich už reagoval, ale ne za celé 4A Games. Tato reakce přichází až nyní.
Andir (747) | 5.2.201914:24
kašlat na nenažranej steam, a lidi co nejsou ani schopni si nainstalovat klienta tak hold nebudou mít hru at radši nic nehrajou dělají jen ostudu herní komunitě. Radši podporují steam než vývojáře blbost až to bolí.
Odpovědět3  19
wrah666 (6205) | 5.2.201915:53
Hele jsem asi poslední, kdo by Steam hájil. Jejich praktiky vidím jako nesolidní a klienta řadím někam mezi adware a viry. Alr míhlá změna distributora těsně před vydáním je hnus. Minimálnš vůči těm ­(sta­) tisícům fanoušků, kterým napřed řekli, že to na steamu vyjde. Na druhou stranu, na rozjezd Epic asi potřebovali exkluzivvní AAA tituly, takže zřejmě nabídli hodně luxusní podmínky, když to vydavateli stálo za tu ostudu.
Odpovědět14  2
Andir (747) | 6.2.20198:28
nevidím jediný důvod proč by to byl hnus, jestli pro děti co si neumí nainstalovat jiného klienta tak to je jejich problém, zbytku může být jedno kde to běží hru samotnou to neovlivní
Odpovědět0  12
A co ti kteří už hru objednali v předprodeji na steamu? To jsou podle vás blbečci a patří jim to, že?
Odpovědět0  0
Andir (747) | 7.2.201912:44
pro ty jako ty co neumí číst hru to neovlivní ta pojede stejně a pokud si děti co neumí nainstalovat klienta koupili hru nebo spíše jejich rodiče tak nezvládnout nainstalovat ani hru takže je to jedno.
Odpovědět0  6
Víš co to je předprodej?
Odpovědět0  0
madpavel (355) | 5.2.201919:59
Podporují to, kde dostanou lepší servis, služby a relativně volný prodej, to něco stojí. Steam nikomu nezakazuje prodávat jinde a člověk si může vybrat, na rozdíl od Epic Storu.
A podporovat vývojáře... docela k smíchu jak to každý vytahuje, když na ně další den bude plivat za mikrotransakce, atd.
Mně osobně je klient ukradenej, ale Epic Store a jejich praktiky podporovat nebudu a klidně si počkám, budu to pak stejně mít levnější a opravené.
Odpovědět11  3
pidalin (1478) | 5.2.201923:18
Pokud někdo nadává vývojářům za mikrotransakce tak je blb, vývojář je v podstatě jenom dělník, co bude dělat, o tom rozhoduje vydavatel.
Odpovědět3  3
To je ono a to je špatně. Vydavatel většinou ví prd co trh chce a za vším vidí jenom prachy aby udržel sám sebe na pozici na hoře. Dřív se hry vyráběli přesně opačně, parta kluků vytvořila hru, a nikdo jim nic nediktoval a hrálo se a vydavatele se rostli a padali podle zájmu o tituly. Teď tu máme giga vydavatele, kteří jsou roky ve stejné pozici a oni diktují a taky to tak vypadá.
Odpovědět0  0
Andir (747) | 6.2.20198:29
a přesně kvůli takovýmto polomozkům herní průmysl na pc jde do kytek, tak táhnete na konzole mezi děcka. tam se nebudete muset hodiny učit instalovat klienta když to neumíte.
Odpovědět1  9
Grook (22) | 6.2.201913:46
Je hezke se na vec koukat timto rekl bych velmi omezenym pohledem, ale nemyslim si ze problem je v instalaci nejakeho klijenta.
Problem je ze pokud si kazde studio nebo vydavatel bude delat sveho klienta na distribuci her tak me jich na PC pobezi 500? a tobe to prijde v poradku. Na kazdou blbost je registrace , tech registraci a uctu je a s timto pripadem bude ,ze se v tom prace nevyzna. A zase vznikne neco jako je ted stem aby to vsechno nejakym zpusobem sjednotil.
Osobne me jako zakaznika jsou praktiky prodejce ukradeny kolik mu kdo za co plati, protoze at hru bude prodavat Franta nebo Pepa vna cene se obavam to nepocitime. Kdezto prechod pod noveho klienta jak se ukazalo neni stabilni a plne funkcni. Co me na stemu vyhovuje ze zde mam vice mene celou knihovnu her na jedinou registraci. Dalsi na MS storu dalsi na Origins a jeste nekde nejakou............. Nechci mit moznost si to koupit a hrat od nekoho kam mi nuti, At to daji na Steam ja si to tam koupim i kdyz to bude rozumne drazsi, ale zadne dalsi sracky a s kvalitou jakou to ma opravdu nechci.
Odpovědět4  0
A proč by museli být klienti? Pamatuju dobu kdy sis koupil placku a měl jsi hru a žádnýho klienta jsi nepotřeboval. Co se vráti zpět na stromy a prodávat takto hru? S nějakým QR kódem, nebo heslem na server odkud si uvedenou hru můžeš stáhnout? Demence je v posedlosti lidi sledovat, monitorovat a vnucovat jim cílenou reklamu, potažmo prodávat informace jaká reklama se jak pro koho hodí.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 7.2.20190:59
Naprosté většině her by zcela stačilo ­"multiplayer jen přes oficiální sériák­". Pokud už pominu fakt, že jde o MNOHEM levnější metodu než cpát tam X DRM přes sebe. Ano, asi by vzniklo pár free serverů, ale naprostá většina lidí to prostě koupí. když bude chtít hrát ­"na ofiku­".
Odpovědět0  0
madpavel (355) | 6.2.201915:56
Polomozek jste asi Vy... když reagujete naprosto zcestně na můj příspěvek, který jste asi vůbec nečetl.
Odpovědět4  0
Akuh (1099) | 6.2.201910:52
Kašlat na pro mě nepřátelskej Epic. Jeho rozjetí je pro mě mnohem složitější než Steamu. Steam nainstaluji, pustím, povolím proton a můžu možná hrát pokud to proton dá. Pro Epic store nejdřív nainstaluju wine, pak nainstaluju epic store, protože je to na dx11 tak aby to bylo hratelný do wine musím narvat dxvk a pak možná můžu hrát, když to wine dá. Co se podpory vývojářů týče, valve přispívá na vývoj wine ­(je součástí protonu­) a i platí vývojáře DXVK.

Chápu že linux hráčská komunita je specifická, ale je celkem logické že budeme odmítat epic a jejich store když se ani neobtěžovaly portovat jejich fortnite, když Valve a jejich steam pro nás dělají hodně.
Odpovědět4  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.