reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AccuWeather nyní nabízí sledování počasí ve virtuální realitě

19.3.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
AccuWeather nyní nabízí sledování počasí ve virtuální realitě
Použití virtuální reality může být různé. Skvěle se ale hodí k tomu, aby udělala běžnou činnost něčím nevšedním. Toho se snaží docílit i AccuWeather a předvádí svou předpověď počasí ve virtuální realitě.
Virtuální realita je nástroj, který dokáže i všední věc převést v nevšední zážitek. S headsetem pro virtuální realitu tak zdaleka není nutné hrát jen hry. Co třeba sledování předpovědi počasí? Pro většinu lidí tento úkon znamená rychlý pohled na teplotu a míru srážek, jež jsou hlášeny na několik dní dopředu. AccuWeather na to však jde jiným způsobem, spojilo se se společností Oculus a nově nabízí předpovědi počasí ve virtuální realitě. Aplikace pro virtuální realitu dostala název AccuWeather — Weather for Life.

S headsetem pro virtuální realitu AccuWeather nabídne zprávy o počasí ve VR či 360° video, ve kterém si bude moct divák prohlédnout nepříznivé povětrnostní podmínky. I když se pořád nebude jednat o extrémně zábavnou činnost, sledování počasí v denních či hodinových předpovědích bude alespoň nevšední.





Ze snímku je patrné, že člověk se Samsung Gear VR si bude moct ve virtuální realitě prohlédnout teplotu, vlhkost vzduchu či UV index a stav srážek. Sledování 360° videí může být o poznání zajímavější, protože divák bude moct být přítomen například tornádu, které se odehrálo v jiném místě na Zemi. Další videa obsahují silný déšť, bouřky či sněhovou vánici. Uživatel tak bude moct vyzkoušet spoustu meteorologických animací z pohodlí svého domova. Podle AccuWeather by nová videa měla být přidávána každý týden.

Cílem AccuWeatheru a Oculusu je také poskytnout svým uživatelům lepší rozhled v tom, co se na Zemi s počasím děje a povýšit předpověď počasí na další úroveň. Dalším bodem je také to, že uživatelé mohou sledovat počasí moderními způsoby. Je však jasné, že pro běžné a krátké zkontrolování stavu počasí si headset pro virtuální realitu nasadí málokdo. Aplikace pro sledování počasí ve virtuální realitě je k dispozici zdarma na Oculus Store.

Že se virtuální realita dá používat různými způsoby, dokazuje například projekt, který využívá VR k tomu, aby psychicky připravil děti na magnetickou rezonanci. Díky virtuální realitě mohl vzniknout i přesný model Osvětimi, který pomáhá usvědčovat nacistické zločince.

Zdroje: engadget.com, oculus.com
reklama