reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Predator XB323QU: 1440p na rychlém 32" panelu

29.1.2021, Jan Vítek, aktualita
Acer Predator XB323QU: 1440p na rychlém 32" panelu
Na scénu přichází nový Predator od společnosti Acer, a sice model XB323QU NV. Spatřen byl už na čínských stránkách Taobao a nabídne plochý panel s rozlišením 1440p, slušnou odezvu a úhlopříčku 32". 
Acer Predator XB323QU se tak dá považovat z hlediska uvedených vlastností za střední třídu. Hodit se bude těm, kteří nemají sestavu s výkonem, jenž by nakrmil 4K monitor, ale zároveň se už nechtějí spokojit s rozlišením Full HD, které je dnes sice stále ještě nejpoužívanější, ale už nastal čas se posunout dál. My zatím o tomto modelu víme jen to, co se objevilo na stránkách Taobao, takže o tom, zda a kdy případně bude tento Predator představen v Evropě, si zatím nepočteme. 
 
 
Máme tu tak plochý, neprohnutý 32" panel typu IPS s rozlišením 2560 x 1440, který dosahuje obnovovací frekvence 160 Hz a v OC režimu ještě o dalších 10 Hz víc. Podporuje synchronizaci na kartách Radeon i GeForce, čili jde bezpochyby o Adaptive-Sync a G-Sync Compatible na straně NVIDIE a FreeSync v případě AMD. Odezva G2G je velice slušná, a to 1 ms a vedle toho Acer slibuje kvalitní barvy. 
 
 
To dokazuje 95% pokrytím prostoru DCI-P3 a dále tu máme díky maximálnímu jasu 400 cd/m2 certifikaci VESA DisplayHDR 400. Nesmíme ještě zapomenout na kontrast 1000:1 a pozorovací úhly 178° v obou směrech. 
 
Portová výbava je na takový monitor běžná a zahrnuje rozhraní DisplayPort 1.4 a HDMI 2.0, dále pak čtyřportový hub s USB 3.0 a audio výstup vedle dvou 2W zabudovaných reproduktorů. Na zadní straně máme také RGB LED podsvícení a fotografie také ukazují, že stojan nabízí funkci pivot, a to vedle nastavení výšky, sklonu i natočení. 
 
Cena v čínském obchodě je 8 tisíc juanů, čili necelých 27 tisíc korun, což bohužel střední třídě zrovna neodpovídá, ale na zástupce řady Predator je to očekávatelná částka. 
 


reklama