reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer uvádí nový nettop i úložné zařízení

1.10.2009, Jan Vítek, aktualita
Acer uvádí nový nettop i úložné zařízení
Společnost Acer si pro malé kanceláře a podniky připravila nový nettop Veriton N260G a úložné zařízení Altos easyStore M2. Veriton má tvar diamantu a je určen kromě kanceláří také pro učebny, knihovny, přepážky v hotelích, apod. Má objem...
Společnost Acer si pro malé kanceláře a podniky připravila nový nettop Veriton N260G a úložné zařízení Altos easyStore M2.

Veriton má tvar diamantu a je určen kromě kanceláří také pro učebny, knihovny, přepážky v hotelích, apod. Má objem pouze 1 litr a navíc stojí na hraně, takže zabírá jen minimum prostoru a lze jej rovněž přimontovat na zadní stranu monitoru. Uvnitř máme procesor Atom s čipovou sadou Intel GN40 Express, paměť až 2 GB, pevný disk a dočkáme se také portu HDMI pro kvalitní obrazový výstup.



Acer dále nabízí svou technologii PowerSmart pro snížení spotřeby, certifikaci Energy Star a možnost vybavení SW LANDesk Classroom Manager pro školy. A pak se musíme zmínit o sadě utilit Veriton ControlCenter pro zjednodušení pracovního prostředí soustředěním důležitých funkcí a nástrojů do jednoho panelu. Vybrat si můžeme mezi OS Windows Vista Business, Windows XP Professional, Linpus a FreeDOS.



Acer Altos easyStore M2 je také založený na Atomu, konkrétně modelu 230 a dále paměti 2 GB DDR2 800 MHz. Toto úložné zařízení pracuje s OS Linux (Kernel 2.6) a disponuje čtyřmi pevnými disky s kapacitou 6 TB. Jedná se tedy o klasický NAS pracující s protokolem TCP/IP a podporující pole RAID 0, 1, 5, 5 + spare a 10. Jako rozhraní se uplatní Gb Ethernet, eSATA a 4x USB 2.0.

Zdroj: TZ Acer
reklama