reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adobe AIR rozšířen na různá zařízení

11.11.2010, Jan Vítek, aktualita
Adobe AIR rozšířen na různá zařízení
Společnost Adobe oznámila, že její aktuální verze AIR 2.5 je nyní vhodná pro použití s tablety, chytrými telefony, osobními počítači a televizory. Jedná se o klíčový prvek platformy Flash, který umožňuje vývojářům využívat stávající kód...
Společnost Adobe oznámila, že její aktuální verze AIR 2.5 je nyní vhodná pro použití s tablety, chytrými telefony, osobními počítači a televizory. Jedná se o klíčový prvek platformy Flash, který umožňuje vývojářům využívat stávající kód k vytváření a poskytování samostatných aplikací pro různá zařízení a platformy. Co s týče telefonů, podporovány jsou BlackBerry Tablet OS, Android a iOS a pak osobní počítače s operačními systémy Windows, Macintosh a Linux. Samsung zařadí podporu AIR do svých SmartTV a začátkem roku 2011 začnou Acer, HTC, Motorola, RIM, Samsung a další výrobci dodávat předinstalovaný runtime v řadě přístrojů včetně tabletů a chytrých telefonů.



Adobe AIR dovoluje využívat Adobe Flash Professional CS5, Adobe Flash Builder a Flex k vytváření samostatných aplikací a již dnes jsou jich na Android Market, Intel AppUp či Apple App Store k dispozici stovky. Samotný Adobe se přidává se svým InMarket pro distribuci a prodej aplikací. Ty mohou podporovat akcelerometr, fotoaparát, video, mikrofon, GPS, vícedotykové ovládání i gesta. Existuje také možnost integrace obsahu HTML a SWF, pak nechybí podpora databází v SQLite a hardwarová akcelerace podporovaná čipy Broadcom Corporation, Intel, NVIDIA, ST Microelectronics, Trident, Texas Instruments, Qualcomm a dalších firem.

Vývojáři mají nyní k dispozici Adobe AIR 2.5 a Adobe AIR 2.5 SDK pro Android a desktopové OS. Více informací je na webu výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Adobe
reklama