reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Adobe kvůli COVID-19 nabízí Creative Cloud pro školství zdarma

16.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Adobe kvůli COVID-19 nabízí Creative Cloud pro školství zdarma
Koronavirová pandemie, která v posledních týdnech sužuje celý svět, přináší také na nějakou dobu práci i vzdělávání z domu. Společnost Adobe proto pro školství dočasně uvolňuje zdarma svůj Creative Cloud.
Poslední týdny mají v podstatě jediné téma, koronavirus SARS-CoV-2. Na to se reaguje nejrůznějšími způsoby, které v mnoha zemích znamenají omezení volného pohybu osob. To ve výsledku způsobuje to, že dětí sedí doma a nikoli ve škole, zaměstnancům je pak doporučeno pracovat z domu, je-li to možné. Školy ale nechtějí promarnit drahocenný čas a ztratit několik týdnů, ne-li měsíců výuky, kdy děti nesmí do školy. Proto se nyní hledají cesty, jak vzdělávat studenty pomocí moderních technologií, video telekonferencí, e-mailu a dalších funkcí. Svou ruku k dílu chce přiložit i společnost Adobe.
 
Adobe Creative Cloud logo
 
Ta oznámila, že pro školství zdarma uvolní aplikace Creative Cloud, které mají pomoci se vzděláváním na dálku. Konkrétně půjde o bezplatný přístup do 31. května 2020, o ten ale musí požádat zástupce školy. Současně bude k dispozici i videokonferenční software Adobe Connect, který má být volně dostupný až do 1. července 2020. Díky němu je možné pořádat meetingy, školení, výukové lekce a spravovat virtuální třídy.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama