reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AGEIA se připojuje k Futuremarku a jeho vývoji benchmarků

29.9.2006, Jan Vítek, aktualita
AGEIA se připojuje k Futuremarku a jeho vývoji benchmarků
Společnost AGEIA, výrobce poněkud kontroverzního akcelerátoru fyziky PhysX, začala spolupracovat s Futuremarkem, populárním výrobcem aplikace 3DMark, na jeho programu dalšího vývoje těchto benchmarků. Oliver Baltuch, viceprezident prodeje...
Společnost AGEIA, výrobce poněkud kontroverzního akcelerátoru fyziky PhysX, začala spolupracovat s Futuremarkem, populárním výrobcem aplikace 3DMark, na jeho programu dalšího vývoje těchto benchmarků.


Oliver Baltuch, viceprezident prodeje a marketingu Futuremarku, AGEIU přivítal slovy, že do programu přinese cenné zkušenosti s hardwarovou akcelerací fyziky, což přináší PC sektoru příslib příznivého vývoje. AGEIA se prý zavázala pomoci při vývoji poctivých a objektivních benchmarků, aby v důsledku měli zákazníci k dispozici funkční hardware a software poskytující ještě lepší zábavu.

I Manju Hedge, CEO AGEIY, měl co říci. Ten si zase ze spolupráce s Futuremarkem slibuje, a vlastně i nám, lépe fungující a výkonnější hardware pro fyzické výpočty, aby byla jeho firma stále na výsluní ve své oblasti zájmu. Prozatím ale PhysX moc velký úspěch nezaznamenal. Výsledky dosavadních benchmarků byly rozpačité a uživatelé tak zatím necítí potřebu, proč si do počítače kupovat další zdroj tepla a hluku, snad. Také s budoucím rozšířením vícejádrových procesorů, nebo vlivem firmy ATi a jejich grafických karet schopných rovněž počítat fyziku, by mohly pro AGEIU přijít krušné časy. Není tedy divu, že firma pro své účely hledá vhodné partnery, protože v konečném důsledku stejně záleží na tom, jakou softwarovou podporu si PhysX nebo konkurenční Havok dokáží zajistit.

Zdroj: DailyTech
reklama